Sunday, 30 October 2011

Infinite Goodbye Stage T_T

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


Hari ni Infinite last performance and promotion!Lps ni dorang nak pegi Jepun lak..#balik2 Jepun je..Malaysia bila.. Tapi tak pe,Inspirit still support you!Tak sabar pula nak tunggu dorang wat comeback balik!Haha,tapi Aina nak jugak dorang ni rest..Bagi 2 miggu pon okay la..Sbb nampak sgt dorang ni over-working..Ni nak kasi surat kat CEO ni.. 
Dear CEO of Woolim Ent.,Please give Infinite a day-off at least 2 weeks since they have been working and practicing all day long.
Sincerely,a worried and caring Inspirit.
LOL,haha!mcm la CEO ni nak baca!Tapi walau bagaimanapun,Good luck in Japan promotion,Infinite!Kalau ada masa datang la Malaysia sekali!Haha,okay la,Aina nak baca buku...Esok nak exam..Bye!


Ah!Sebelum tu,Tengok la ni jugak!


L,Joe is so cute!! >.<

Segmen Blog:Kami Kpoppers!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!!



Okay,Segmen ni dianjurkan oleh Unnie Nana.Kalau korang nak tgk rulesnya boleh pegi kat sini.So,lets start ^_^

Okay,Aina minat Kpop ni sbb Abang Aina juga.First group yang Aina kenal,Super Junior.Tapi tak ingat la tahun berapa start kenal dorang.Tahun 2007 ke 2008.Tapi tak jadi E.L.F la..Tapi group pertama yang jadi fanatik,gila-gila ni,B2ST!


Aina kenal B2ST masa bulan October 2009.Masa tu tak silap Aina boring pastu buka TV channel MTV tu. Masa tu terdengar bahasa Korea terus tenggok!Tak sangka pulak tu sebenarnya B2ST!Tp Aina gila-gila kan dorang masa awal tahun 2010..Mmg lambat sikit nak sedar la sbb masa tgk B2ST MTV Documentary tu pon dorang semua belum debut.Rambut Yoseob pon pelik!Tapi Yoseob la juga yang menyebabkan Aina jadi B2UTY sbb dia punya cuteness!Haha,tapi rasanya ramai yang suka Yoseob sbb dia comel :) Meh Aina post gambar Yoseob yang comel mcm baby ni..

Cute!>.<
Haha,okay.Cepat cantum balik badan korang yg dah cair tu.Belom habis lagi ni!Haha,ni Infinite lak!


Okay,Aina kenal Infinite masa tahun 2010.Masa tu kan dekat Animax ada live power music kan..Sapa yang tak tahu tak pe..Kalau tak silap bulan October rasanya..Masa tu tengah buat homework pastu ada dengar lagu rancak..Lagu She's Back!Serious,first time dgr lagu tu terus stuck dlm kepala!Mmg lagu tu best! Pastu first variety show Infinite yang Aina tengok ialah,You're My Oppa/YAMO!Cerita tu mmg kelakar!Tapi pompuan tu mmg Lucky gila dpt abang macam Infinite!Dah la duduk serumah!Mmg untung gila!
Lucky Girl!Oh!That girl name is Ji-ae.Kalau tak silap dia jadi trainee kat Woolim.Ent.
and Obviously Myungsoo is my bias!Haha,tapi bila dah lama-lama kan,rasanya Aina mcm dah tak ada bias lagi dlm Infinite sbb semua cute!Tapi Myungsoo tetap no.1.. :P Haha!Nak tengok gambar Myungsoo tak?Tak nak?Okay!Lagi bagus tak yah tengok sbb tak de la nak kebas!Haha,gurau je :P 



Aww!So cute!>.<
#Dead


Haha,okay,sampai situ je la!Sebenarnya panjang lagi tapi nnt karang mls pulak korang nak baca..Haha,mata pon dah berat..Sebelah dah tutup dah pon..Okay la,Bye! 

Saturday, 29 October 2011

Dream High 2!!



Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!! Uwaah! Dream High season 2!!Tak sabar rasa nya nak tengok! J.Y.P kata Dream High 2 akan broadcast pada 31th January 2012!Tak sabar nye! Tp dia punya casting tukar.. Nak tengok Milky(Wooyoung 2PM & IU) couple!Tp tak pe la..Mungkin kalau casting tukar pon tak pe selagi cerita ngan pleakon nye cantik & handsome!Haha!
Bila la nak study ni!Exam sambung ari Isnin ni!Tp asyik ngadap laptop je!

Sunday, 23 October 2011

Family Kpop?!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!!Haha,sape Family Kpop ni?Kpop Family ni sape??Sape lagi kalau bukan family Aina!Eh,tak kan la satu family ni Kpop?Betul la!Atuk Aina pon minat Kpop!#atuk modern.. :p Haha,kalau nak diikutkan,Ayah Aina ni boleh kira ELF la..Sampai ringtone pon Super Junior-Bonamana!Terkejut jugak!Masa tu ingat kan adik Aina ke...Rupa-rupanya Ayah Aina!Kalau Mak Aina,boleh kira ELF ngan Cassie la..Bila ada TVXQ je,jerit..Tau mcm Aina jugak..Bila B2ST ngan Infinite je,jerit..Mak Aina dia minat Yunho sbb mak Aina kata muka tu baru nampak cam lelaki..Tak mcm artis Korea yg lain#hurm,ye la.. Abang Aina ni kira BOICE ngan Primadonna..Abang Aina dia minat group band,dia tak berapa minat sgt la ngan Dance group..Tp Super Junior tu dia boleh la minat..Ah!Pastu abang Aina pon Sones jugak!Minat Seohyun!Kalau adik Aina lak,dia ikut Aina..Kalau masa tu Aina gila B2ST,dia pon gila B2ST..kalau masa tu gila Infinite,dia pon gila Infinite..Haish..Sibuk je!Haha!Kalau kat rumah,rasanya 24jam Korea je kat TV..mcm tak pernah tukar lak rasanye..Haha,tapi kadang-kadang tu tukar la jugak..Okay la,stop sampai sini je..Dah panjang berjelar mcm ular lak!Okay la,Bye!
Tau post yang tak best..Lagipon tgh boring.. :P

At Last...!!


Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!Yay!Dah boleh online dah!Tapi sekejap je la..Lps cuti Depavalli tu sambung balik Exam nye..Haish..Semalam pon internet buat hal..Baru je nak buka Blog pastu loading bkn main lama last-last dia kata ada problem...Masa tu jugak la internet nak buat problem..Tp internet nye tu okay pulak..Ni mesti line streamx yang tak betul..Nasib baik dpt bukak hari ni!Dah semlm tidur awal,ari ni bangun awal!Pukul 6 dah bangun!Lps solat,terus buka laptop!Pastu terus buka blog!Tu yang update awal-awal pagi ni!Haha,lps ni nak buka Facebook lak!Bye!

Saturday, 15 October 2011

Three Musketeers!

Assalamualikum,Annyeong!!Tadi Aina ngan family pergi tengok "The Three Musketeers"!Dlm 3D lagi tu!Citer nye tu best la jugak!Logan Lerman handsome!#gedikjap Hahaha,tak sangka teknologi zaman dahulu lagi hebat dari sekarang!Kapal lanun pon boleh terbang!Tapi secara overall,cerita tu mmg best la..Oh!sebelum tu, Aina nak cakap yang nanti ari Isnin blog ni nak di private kan sebab minggu depan dah start exam..Exam nye sampai bulan November 3..#lama tu!! Jadi,Aina tak akan update blog sampai habis exam nanti..So,kejap lagi nak dating dengan buku pulak :p

Wednesday, 12 October 2011

Hiatus?!Failed..!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!!Masa tu Aina ada cakap nak Hiatus kan??Mcm tak jadi je..Rasa tak online 1 ari,mcm tak dapat je..Haish..Baca buku lak separuh jalan..Geografi baru sampai bab 9..Tapi kalau nak merungut pon tak boleh jugak sbb nnt masa PMR lagi banyak nak kene baca...Dah la,ni pon online sekejap je lps tu nak baca buku..Nak baca Mathematics!#balik2 mathematics..Tau la susah..

Sunday, 9 October 2011

Infinite wins with Paradise!

Assalamualaikum,Annyeong!! Gyaah!!Infinite menang ngan Paradise!!Baru 2 minggu buat comeback,dah menang!!Ingat B.E.G yang menang!!Tak sangka Infinite yang menang lak!!Muka dorang pon mcm blur je bila umumkan pemenangnya!Dorang sendiri pon tak percaya dorang akan menang!!Masa nak bagi ucapan,semua speechless!!

Cameraman nye pandai la!!Banyak shot Myungsoo!!Best Paradise performance!!


Today Winner-Infinite!
Tgk,dorang semua speechless!!Cute je!!

Esok,nak start Hiatus la!Dapat ke bertahan ni??Tak online sampai abis exam.. 






Final Exam..Hiatus?!


Assalamualaikum,Annyeong!!Yeah,tak lama lagi akan ada bala datang...Final Exam!!Sbb tu la tak update blog ni sangat..asyik ngadap buku je..tp balik2 baca Sejarah dengan Geografi..Masa bila la nak baca Kemahiran Hidup ni!!Science pon tak baca lagi!!Mathematics pon bila la nak study...Sbb tu la Aina buat keputusan nak Hiatus..sbb nak baca buku..Lagi2 Sejarah,Geografi,Kemahiran Hidup,Mathematics ngan Science#banyaknya!! Agak2 nya,boleh ke bertahan tak online sampai abis Final Exam nnt??!

Thursday, 6 October 2011

Boyfriend Don't Touch My Girl

Assalamualaikum,Annyeong!!Yay!!MV Boyfriend dah keluar!!Lagu nye best!!MV nye pon sama!! 
Tp masih tak faham kenapa Kwangmin nangis last sekali..Pastu perempuan tu kenapa tak de??Perempuan tu tinggal kan dorang ke atau pon dah mati??Haha,nak kene tengok banyak kali ni..

Saturday, 1 October 2011

Two Times.. =.=

Assalamualaikum,Annyeong!!Hahaha,title hari ni mmg pelik sikit..Tak pelik pon sebenarnya..Sebenarnya ni, ari ni pegi tengok wayang,pastu citer nye x start2..Dah 30 minit tunggu x start2..Pastu abang aina pon ckp la..
Conductor nye cirit-birit ke apa..
Hahaha,entah la..agaknya kot..Pastu pegi la tanya org yg kerja kat situ..Rupa2 nye ada masalah ngan tape movie tu..Dah 40 minit tunggu,dorang kata bagi refund sbb tape nye tu dah rosak..
Tu la,pakai cetak rompak lagi..
Sebenar nya,ni pon bukan first time kene masalah setiap kali nak tengok wayang..2 kali dah!! Yg pertama panggung wayang nye blackout..Tengah syok2 tengok Pirates Of Carribean,blackout pulak!
Spoil betul la.. nak tengok apa yg Jack Sparrow jumpa kat island tu..
Esok pulak nak tengok Johny English tu..Harap2 x de la masalah lagi..


P.s:Tak nak bagitau panggung wayang yang kat mana..Nanti kang bankrupt dorang :p