Sunday, 29 January 2012

Buat treatment..-,-'

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!




Err...tadi baru balik rawatan.Rawatan apa? Rawatan untuk orang resdung :P Yep,Aina ni ada resdung -,- Haha,merimas kan...Kalau orang yang ada resdung mesti tau rasa nya macam mana :P LOL,tadi pergi buat pun,rupa nya dah teruk dah.Dah bernanah dah pun :P Mesti korang geli kan? Kalau geli,jangan bayangkan -,- LOL,kalau Aina resdung,rupa nya bukan muka yang naik,kelemumur yang naik...dengan rambut pun gugur banyak -,-' Patut la...setiap kali sentuh rambut mesti gugur..rupa-rupa nya resdung :P

Ah,okay nak cakap benda lain pulak :D Nak off-topic! LOL,suka sangat off-topic..Ah,ya,kan semalam Aina ada cakap,Aina baca novel kan? Apa? Tak ingat? Klik sini.Baca perengan yang kedua tu.Ingat dah? LOL,Aina dah habis baca dah! Aaaah! Akhirnya! Habis pun! Cerita nya tu...banyak sangat jiwang -,-' Geli baca :P Tapi baca jugak sampai akhir..lol Novel tu pun,suami isteri nya sekejap bersama,kejap bercerai.Bila situasi tu dah elok,jadi buruk balik -,- Macam sengal je...Tapi baca jugak :P lol,okay la,nak tengok AJL :P Chao!

Esok sekolah -,-' #setiap minggu kena cakap :P

Ppoing,Ppoing!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!

Officially,my bias *o*


LOL,tittle post selalunya pelik -,- Haha,tak tau nak letak tajuk apa,main letak je :P Haha,okay tadi Aina trend #INFINITE600 dekat twitter.Boleh dikatakan banyak la jugak...kot :P Banyaknya cerita pasal Myungsoo la.Tapi tak banyak pun #ayat putar-belit -,- LOL,okay,tadi kan dekat KBS ada Immortal Song 2 kan? Woohyun ada kan? #okay,macam cakap dengan budak 5 tahun pulak :P Haha,mak Aina tengok performance Woohyun lepas tu spazz sensorang -_- Kenapa tak ajak Aina sekali...?! LOL,mak Inspirit :P

Oh,ya.Sekarang ni,dah mula terjebak dengan dunia novel.LOL,Aina yang tak pernah-pernah baca buku novel ni,baca pulak -,- Ni semua sebab terpengaruh dengan sepupu Aina,Atin.Dia baru darjah 5 tapi dah baca novel..Aina darjah 5 pun baca manga,komik lagi...sampai la sekarang :P Novel yang Atin baca tu tajuk nya 'Dibius Cinta' -,-' Tak percaya betul! Novel nya dah la pasal cinta orang dewasa,dia boleh baca..Entah faham ke tak :P LOL,Aina baca novel tu pun,cakap dengan diri sendiri,soal dengan diri sendiri,jawab sendiri -,-' Macam orang tak betul je..LOL,Aina selalu macam tu..Suka sangat cakap dengan diri sendiri :P Ah,okay la,nak out.Pukul 12 sudah :P Chao!

Happy Infinite 600th Days!!

Wednesday, 25 January 2012

Guling,guling,guling~ :P

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!



Guling,guling,guling~ lol,otak dah tak betul dah -,-' Aaaah! Esok dah start sekolah tapi homework tak siap lagi!! Aaaah!!! Ah,tak pe,esok pagi boleh buat :P Ah,Aina dah post dah chapter 13 'On Rainy Days'!


Chapter 12

LOL,dah berkurun tak update fanfic -,-' Last update pun tahun lepas :P Haha! Tak ada masa la...Jadi,update pun jarang -,- Memang jarang gila! Tapi Aina akan usaha la supaya rajin update lepas ni.Akan update seminggu sekali! Tu pun kalau dapat la :P Kalau tak,dua minggu sekali! Ha,tu pun kalau dapat la -,-' atau pun yang paling teruk pun,sebulan sekali! LOL,teruk nya..Tapi Aina akan try la update seminggu sekali.Akan TRY.Haha,apa-apa pun,Hwaiting! Okay la,nak tidur -,- Dah pukul 11 lebih dah :P Esok nak sekolah #bencinya.. Chao!!

Aaaaah!! B.A.P punya MV dah keluar!! Tengok hari Sabtu je la -,-' Dah lambat,esok nak sekolah :P

Tuesday, 24 January 2012

Cha-cha-Change! #random

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!

Daehyun *o*


Kuh,kuh,kuh#hiraukan -,- Ah,nampak perubahan tak?? Haha,tukar warna je..dengan background dengan header dengan footer :P Haha,kali ni pakai warna...warna putih campur biru campur ungu campur pink :P Tapi kebanyakan nya ungu dengan pink -,- Biru sikit je :P Blog masih childish lagi :P Ah,masa tengah edit blog ni pun,internet nya buat hal -,- Sekejap connection ada,sekejap tak ada..Memang sengal betul internet nya -,-' Dah la tak boleh tengok video pulak tu -,-' Aish,nak tengok WGM dengan MBLAQ Hello Baby pun susah...Ah,tadi bangun awal semata-mata nak tengok video je :P Tengok 'Ta-dah! Its B.A.P!' ep 3 ! Nak tengok siang-siang tak boleh sebab...tak bergerak pun buffering nya -,-' Ah,dah lari tajuk...hmm,biar je la :P

........................

Nak cakap apa lagi ek? LOL,otak dah blank..tak tahu dah nak cakap apa -,-' Ah,ni,adik Aina masuk kawad! LOL,tak sangka dia masuk!! Dia ni dah la badan nya bulat! Selalu nak gerak pun malas! Tiba-tiba masuk kawad pulak XD Haha,tapi apa-apa pun,support la jugak.Jarang dia nak masuk aktiviti dekat sekolah ni :P LOL,okay la...stop sini je :P otak dah tak tahu nak type apa lagi dah -,-' Kuh,kuh,kuh Chao!

Post yang sepatutnya post pada pukul 9 -,- Lambat sebab internet connection tiba-tiba je hilang -,-'

Monday, 23 January 2012

Be strong T_T

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!




Kenapa ni??? Aina ada masalah ke?? LOL,bukan Aina tapi ni,kawan Aina,Gumi-chi.Ah,tu bukan nama sebenar,tu nickname dia :P Haha! Okay,kali ni,nak kata pasal diri sendiri tu tak la jugak..Hahaha,memang tak pun :P Apa-apa pun,tadi dalam pukul...rasanya nak dekat pukul 10 kot,dia text Aina.Soalan yang dia bagi tu pelik! Memang pelik! Soalan nya berbunyi begini #LOL,macam teka teki pulak dah -,-'

"Macam mana nak hilang kan air mata?"

Aina pun cakap la sensorang#tahu macam orang gila je :P 

"Aik? Asal dengan dia ni? Soalan pelik je..Tak kan la.." 

LOL,lebih kurang macam tu la Aina cakap dengan diri sendiri tadi :P Lepas tu,balas la text dia.Mula-mula dia kata nak cerita dekat sekolah tapi Aina ni jenis yang....macam mana nak cakap...Aina ni jenis yang kalau benda tu macam buat Aina curious la kan nanti mesti terfikir je pasal benda tu...Kejap,korang faham tak? LOL,Aina pun tak reti macam mana nak explain -,-' Apa-apa pun,skip je la :P Sebenar nya,kesimpulannya,dia tu dah clash dah dengan boyfie dia tu -,- Sebenarnya,tak tau la nak sedih ke gembira sebab lelaki tu pun bukannya baik sangat pun.Aina boleh agak dia tu jenis lelaki yang...play boy -,-' Dia pun dah cakap yang Gumi-chi tu yang ke-6 -,-' Selamba je..Aish,yang Gumi-chi ni pun accept je terus...

Hmmm...apa-apa pun,Gumi-chi tu mesti tak berani nak couple lagi.LOL,elok la..boleh la dia concentrate dalam kelas :P Aish,couple memang trouble betul la..Haha! Aina ni pun,sampai sekarang tak pernah pun couple :3 Lagi pun,tak teringin pun :P Tengok orang couple pun dah tahu banyak masalah -,-' Haha,lagi pun, Dah ada Myungsoo dah jadi tak nak cari orang lain :P LOL,delusional fan XD#lagi elok dari couple :P

Err,okay la,stop sini je la :P Panjang pulak dah -,- Anyway,Gumi-chi,hwaiting! fighting! Ganbaro! Good luck! LOL,banyak pulak kata-kata semangat -,- Haha,chao!

Sunday, 22 January 2012

Lalalala~

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!



LOL..Tajuk post mengarut -,- Biar la..Tak tahu nak letak tajuk apa :P Post ni...saja je tulis sebab..boring :P Sudah semestinya la.Walaupun kerja rumah berlambak tapi satu pun tak buat.Sentuh pun tak :P Nanti last-last minute baru kelam-kabut nak buat -,-' Hahaha,Aina selalu macam tu..Suka buat kerja last-last minute :P Biar la asal kan siap..Aaaaah! Internet nya..sengal la :P Geram je! Sekejap ada connection,sekejap tak ada -,- Wi-fi nya tu masalah betul la..tapi bukan Wi-fi je,line telefon pun sama -,- Jadi,kalau siapa yang call tu,memang tak terjawab la.Duduk pun bukannya dekat dalam hutan ke apa sampai tak ada connection tapi...entah la,malas nak fikir :P

Tak tahu la kenapa kan tapi sejak akhir-akhir ni,Aina suka la sangat tidur awal..Tak sampai pukul 10 malam lagi pun dah tidur -,- Selalu tidur pukul 11 atau pun yang paling awal pun pukul 10.30..Tapi mungkin penat kot..? Mungkin...Ah,apa-apa pun,malam ni kena tidur awal  jugak sebab esok nak bangun awal :P Haha,nak ganti puasa..Alang-alang cuti sekolah..tak ada nampak orang makan..well,tak jugak sebab adik tu gerenti makan depan kita jugak :P Hmm...Okay la,dah tak tahu nak cakap apa -,-' Jadi,chao! Ppuingg,ppuing!

Friday, 20 January 2012

Cuti! Cuti! Cuti.. -,-

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


Wah,wah,wah! Excited nya la nak cuti..3 hari je kot -,- Tak tercampur dengan hari Sabtu dengan Ahad la. Tsk,lama tak online T^T Ceh,seminggu je..standard la tu :P Nanti lama-lama tu biasa la tak bukak laptop.Sekarang ni pun,makin lama makin malas pulak nak bukak laptop...walaupun sebenarnya teringin nak bukak :P Haha,ayat putar belit -,- Dekat sekolah pun,suka la sangat memutar belit kan ayat sampai kawan pun tak faham..Haha,biar la dorang tak faham :P #kejam.. Ah,rasa nya la,minggu ni minggu dramatic,emotional week..Entah la kenapa tapi...dah kenyataan :P

Aaaaah! Banyak la pulak kerja sekolah! Ceh,setiap minggu,setiap hari memang banyak kerja rumah pun..Tak payah cakap pun tak apa..tapi sebab tak ada cerita nak di ceritakan jadi,tulis je la :P 

Ah,bukak laptop hari ni je terus pergi tengok Baby Soul + Yoo Jiah punya MV! Daebak! Suara dorang memang merdu gila! Gyaaah! Dongwoo pun ada! Tak sabar nak tengok group tu debut! Nak tengok ke? Nak tengok? Tekan sini

Okay la,nak out :P Chao! Ppuingg,ppuingg!

Sunday, 15 January 2012

Randomness..

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!




Yep,random lagi :P Haha! Biar la -,- Aaaaah! Esok sekolah balik! #perlu ke nak cakap benda ni setiap hari ahad? Apa-apa pun,kerja rumah dah siap dah! Well,tak la semua.Seni belum lagi..Nak kene lukis tu susah la! Dah la Aina ni tak reti nak melukis.Kalau conteng tu reti la :P Ah,masa buat kerja karangan,Aina buat dalam kereta! Haha,tahu tempat yang pelik nak buat kerja rumah tapi terpaksa buat jugak.Last-last minute buat homework kan memang camtu..Tapi tulisannya...tak payah cakap la.Korang tahu la sendiri kalau tulis dalam kereta bergoyang,tak selesa mesti tulisannya buruk kan? Haha! Biar la selagi dapat dibaca :P Fanfic tu Aina tak tahu la nak update bila -,- Tak ada masa pulak nak update..Hari sekolah dah la laptop tak boleh bukak.1 jam pun tak boleh -,- Peraturan dekat rumah...nak buat macam mana :P Nanti kalau ada masa tu,Aina update la tapi buat masa sekarang,memang susah :P Okay la,nak tidur.Dah pukul 10 lebih.Kena tidur awal...Aaaah! Nak tunggu teaser Baby Soul dengan Yoo Jiah keluar tapi tak boleh...Tak apa la.Hari Sabtu boleh tengok :P Haha! Chao! Ppuingg,ppuingg!

Friday, 13 January 2012

School..again :P

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!!




Aaaah!! Dah lama tak bukak blog!! Seminggu tak bukak!! Mesti la sebab busy dengan sekolah..Kerja rumah berlambak!!...Introduction yang sama je kan.Macam tak ada introduction lain je...Ah,stop mengarut.Nanti kang tak pasal-pasal mengarut pasal benda lain :P Ah,masa hari Rabu tu...kejap Rabu ke Selasa?? Ah,antara dua hari tu la,Aina pergi daftar untuk Ko-ko.Benda yang macam unit beruniform,persatuan dengan permainan tu la.Aina pilih KPA,Mathematics dengan bola baling.Pilih pun random je.Tak tahu nak pilih apa.Selagi lain dari tahun lepas,sudah la :P


Lepas tu,masa hari Rabu tu kena datang sekolah pagi..sebab ada latihan merentas desa -,- Kalau ikut kan,malas nak lari sebenarnya tapi...lari je la.Tapi tak lari pun,jalan je :P Tak nak dapat nombor.Nanti kalau dapat nombor,hari Jumaat...hari ni la,kena lari lagi.Walaupun sampai macam lebih kurang awal la jugak tapi tak daftar pun nama :P Kawan Aina tu,Gumi-chi tu pun tak nak daftar jugak.Dua-dua malas nak lari lagi..Lepas tu petang,kena datang sekolah lagi..pagi merentas desa,petang belajar..Aish,penat gila masa petang tu! Nak belajar pun rasa macam nak terlelap je tapi tahan je mata tu..Nanti tak pasal-pasal kena marah..Ah,okay la.Nak pergi buat kerja rumah! Hari ni,petang tak ada sekolah sebab pagi tadi ada acara merentas desa tu la.Aina datang pagi tu,boring sangat! Tak ada benda pun..Lepas tu dah la kena jemur dekat tengah padang sebab acara penyampaian hadiah tu -,-  Ah,okay stop membebel.Nanti bertambah panjang pulak dah..Ppuingg,ppuingg!

Tajuk pasal sekolah mesti wajib ada setiap minggu..Betul tak? :P

Chukahae Infinite!! Dapat menang 2 awards Golden Disk!! Aaaah! Proud Inspirit!! Again,Chukahae! 

Sunday, 8 January 2012

Hah?! Biar betul?!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello

 
Boleh lagi gelak lepas jatuh o.O Tengok Woohyun dengan Dongwoo risau >.<


Aaaah! Esok sekolah balik! Homework tak siap lagi!! Haha,teruknya -,- Kejap lagi buat la :P Suka buat last-last minute..Haha! Teruk betul...Ni,Aina tengah terkejut ni! Terkejut pasal apa? Nak cerita la ni! Okay,tadi kan,Aina tengok video Teen Top punya comeback dekat Inkigayo.Lepas tu kan,masa tengah tengok tu,atuk Aina masuk bilik.Ah,Aina dekat dalam bilik komputer bukan bilik sendiri..Bilik komputer dekat rumah atuk :P Okay,sambung balik :P Atuk Aina tu sebenarnya ter-join jugak tengok Teen Top punya video tu.Dah habis video tu, tiba-tiba atuk Aina cakap,

Best lagu tu.

Eh? Biar betul ni?! Lagu 'Crazy' yang rancak tu atuk Aina suka?! Biar betul! Lepas atuk dah cakap macam tu,terus keluar bilik.Wah,tak sangka! Teen Top tu! Tengok tu,kalau atuk pun kata lagu Teen Top tu best,mesti lagu tu dapat no.1! Err,harap-harap la.. :P Haha! Okay la,nak buat homework yang berlambak tu.. Chao dulu! Ppuingg,ppuingg!

Friday, 6 January 2012

School..Urgh -,- Random.. :P

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!





Aaaaaah! 3 hari tak bukak laptop! Baru 3 hari bukan seminggu pun...Macam tak biasa je tak bukak laptop 3 hari :P Haha,dah,dah gaduh dengan diri sendiri pulak..Ah,korang sekolah macam mana? Cikgu baik ke garang? Haha,soalan yang mesti ditanya masa first day sekolah.Aina sekolah,first day! Dah ada homework dah..Karangan lagi tu! Bahasa Melayu la.Cikgu lelaki pulak tu! Tapi tak ada la strict sangat.Okay la,tak garang mana pun.Aina rasa la kan,Aina macam tertidur dalam kelas je.Haha,entah la.Mungkin jasadnya tinggal kat dalam kelas rohnya tidur kot sebab Aina mata memang bukak tapi tak sedar.Korang faham tak? Kalau tak faham,pandai-pandai la faham kan..

3 hari tak bukak laptop ni rasa ketinggalan banyak la.Ketinggalan news Kpop je bukan apa pun.. Ni pun tadi bukak laptop terus tengok MV Teen Tap! Haha,Teen Top la..Jeles dengan Sohyun..kiss dekat dahi,back-hug..Tapi kalau dorang couple pun okay jugak :P Wah,dah berapi dah Ljjangs! Haha,opinion Aina je..Lepas tu tengok-tengok Infinite keluar teaser concert! Tapi dekat Korea..Ceh.Tapi dengar-dengar Infinite nak buat Asia World Tour! Tapi tak pasti la betul ke tak..Tapi kalau betul pun,harap-harap Malaysia ada! Tapi kalau ada pun,bukan nya dapat pergi pun..Tapi sebelum dorang buat Tour dulu,nak suruh dorang rehat :P Tak habis-habis nak kerja je! La,biasa la tu,artis la katakan..Aish,comeback la,concert la,drama la.Agaknya nak tunggu dorang sakit,masuk hospital baru kasi rehat..Tapi harap-harap tak ada la yang sakit masuk hospital.. Nanti kang lagi risau pulak Inspirit ni hah..

Okay la,stop sini je.Penat..Dekat sekolah tadi pun ada banyak drama..Chao dulu!

Post yang banyak 'tapi'..

Tuesday, 3 January 2012

Back in the school -,-

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



~I'm back in the school back back in the school~ Haha! Teringat lagu Never Give Up dari Bang and Zelo pulak! Okay,back to topic.Uwaah! Sekolah start esok! Uwaah!,nanti laptop ni kena masuk peti simpanan!#serius ke masuk peti simpanan? Haha,Aina mana ada peti simpanan ni! Maksud Aina,laptop kena masuk peti simpanan ni sebenarnya laptop tu tak boleh di sentuh dan di bukak.Haha, tu ayat reka sendiri -,-  Ah,apa-apa pun,malam ni,nak online puas-puas! Err,sampai pukul 11 je la..Haha,tak boleh bukak lama-lama esok sekolah.. Ah,Aina gerenti malam ni mesti tak boleh tidur! Sebab nervous untuk esok..Haha,setiap tahun macam tu.Korang pun mesti sama kan?? Tak? Tak apa,setiap manusia lain.. :P Tak lama lagi ni,otak mesti meletup..Dalam seminggu atau dua minggu lagi mesti ada homework -,- Aaaah! Tak best nya!! Tapi nak buat macam mana,kena la buat jugak..Aish,kenapa la homework tu ada..Haha,soalan budak-budak.. Hmm,apa-apa pun,Hwaiting untuk korang yang sekolah esok!! Ppuingg,ppuing!

Monday, 2 January 2012

2nd Teaser!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Its Teen Top!

Ah,fangirl mood now..Gyaaah! Dah keluar! Dah keluar! Tapi bukan official MV -,- Pandai betul TOP Media ni nak tease fan..Ah,apa-apa pun,teaser 2nd pun daebak jugak!! Ingatkan sambungan dengan yang 1st teaser,rupa-rupanya tak.Yang 2nd ni dance version pulak..Tak apa la.Nak tengok dance nya jugak :P Ah,dorang punya dance memang jjang betul la!! Dalam teaser menari pakai training suit pun nampak handsome *0* Sebenarnya ada banyak benda nak cakap pasal teaser ni tapi malas nak taip semua..Jadi,korang tengok je la..

Teen Top 2nd Teaser!

Tekan la replay banyak kali..Haha! Kalau Aina,memang wajib tengok banyak kali...Ppuingg,ppuingg!


Sunday, 1 January 2012

First post of 2012 ^_^

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!!

Hello 2012!


Uwaaah! Dah masuk bulan Januari la! 3 hari lagi je nak sekolah!! Kejap,betul kan lagi 3 hari?? Rasanya kot..haha,entah la tapi yang pasti sekolah start 3 Januari hari Rabu..Aaaah!! Nak dekat bukak sekolah nanti tak boleh bukak laptop setiap hari dah!! Nanti blog ni memang berhabuk punya la! Tapi mungkin akan dibersihkan setiap hari sabtu dan ahad..Mungkin la.Aaaah! Fanfic tak siap lagi! Ni pun baru siap chapter 11!


Click gambar kalau nak baca..#ada ke yang baca O.o

Ni pun sekarang Aina tengah dalam proses edit Chapter 1 sampai 5..nak tukar jadi POV.Aaaah! Dari pagi sampai sekarang tak siap lagi! Siap cuma chapter 1 je...Ah,masa tengah proses edit tu pun,ada berhenti sekejap..Ye la,nak mandi,makan,solat lepas tu pergi tengok youtube,bukak tumblr..Haha,kalau bukak benda lain,memang tak siap la.Tapi nak buat macam mana..Nak kena jugak rehat kan otak :P Haha,Aina banyak fikir sampai rambut pun asyik gugur je -,- Baru sentuh sikit,gugur..Hish,bahaya ni! Nanti kang botak pulak jadi nya! Haha,apa-apa je la..

Sekarang ni,handphone tengah busy ni! Haha,biasa la,nak dekat bukak sekolah mesti nanti kawan tanya datang pukul berapa,tunggu dekat mana..Ala,biasa la tu! First day sekolah! Nervous la kata kan..Haha! Okay la,dah tak tahu nak cakap apa..Ppuingg,ppuing!

Post yang tak ada kena mengena dengan tajuk pun.. :P