Wednesday, 5 December 2012

i'm still here ^o^



Assalamualaikum.

asdfghjkl 2 bulan kau tak update blog... Bersawang berlapis-lapis :P Ngee, eden bosan -.- Entry merapu :P Bear with it~

So....cuti sekolah ni...duduk rumah, fangirl-ing, spazzing, being delusion and baca novel -.- ah, dengan baca fanfics :P Awal bulan November tu ada la jugak aktivitinya tapi bila masuk December, everyone is busy -.-

asdfghjkl, tahun depan Aina PMR ;AA; last batch! Aaaah, study tak lagi, kpop masih diutamakan :P lol, nanti kang menyesal -.- Mak Aina cakap kalau lepas Ujian 1, prestasi tak bagus, masuk tuisyen =___= Oh,mom please...not tuition -.-' Enough with the suffers at school already....

Dan...plan nak diet kan adik tu...tak buat-buat jugak -.- Oh, I'm sorry for being such a lazy ass :P Orang suruh dia buat sendiri tapi tak nak pulak -.-' Dia nak kurus tapi tak ada usaha...hmm, lantak la -.- Dah la tahun depan dia form 1.... asdfghjkl, tak sangka dia tahun depan dah form 1 ;~~; tak matang lagi, rupa pun masih muka budak 9 tahun ;~~; haih, susah la camni -.-'



So...love life next? Lol, me no had boyfie la =___= love life pekebendanya -.-' Ah, kalau love life dengan oppars boleh la~

AAAAHHH, RINDU INPINITEU! RINDU APINK! BILA KORANG NAK BUAT COMEBACK 

lol,yes, i'm missing them -.- Walaupun hamster gyu sekarang tengah promote tapi tu dia sorang je ;~~; ahli yang lain tak ada ;~~; apink pun ;~~; kalau tak comeback, masuk variety show apa-apa pun jadi la ;~~; rindu nak tengok OT14 dorky-ness ;~~~; buat variety show untuk inpinitue atau apinkeu je! atau lagi best, dua-dua sekali~ pinkfinite ftw~

okay,okay, done merapu merapi, eden chao dulu~

Bai~

me not going to rant about GDA or about someone-who-hates-kpop here -.-

Saturday, 20 October 2012

Kafein punya pasal =__=



Assalamualaikum.


Haih...elok tadi rasa nak tidur,tak dapat -,-' Ni semua sebab minum air kopi...Kopi hazelnut old town tu :P Bukan kopi hitam yang pahit tu.

Tadi,pukul 8.15 sebenarnya study maths.Ye la,final exam nak dekat tapi masih lagi online =__= Dah la dengar-dengar,katanya tahun depan punya kelas dirombakkan.Memandangkan pengetua sekolah pun dah tukar,dulu pengetua perempuan tak ada lah tegas mana tapi sekarang....dah pengetua nya lelaki memang ahgwbhgfh =__=

Masa buat math tu,baru pukul 8.30,mata dah berat =__= Ha,camne tu...Last-last,buat la kopi.Patutnya buat milo tapi...takut lagi mengantuk :P

So,dalam pukul 10.30 tu,ingat nak tidur tapi....segar la pulak matanya -,-' Ni Aina seorang je yang terjaga ni :P Hohoho,kafien punya pasal,alamatnya tidur pukul 12 malam nanti la ni -___-

atau lebih :P

So,sekarang ni pun tak tahu nak buat apa .__. Mungkin baca fanfic atau pergi spazz pasal pinkfinite? Who knows :P

Hahaha,okay la....otak kosong,tak ada idea nak taip apa lagi so...

Bai~


orang lain rumahnya bising dengan sorakan...rumah aina.....into the dream world -,-

Thursday, 11 October 2012

My feelings... | School :P




Assalamualaikum.


Sebenarnya ni.....tak tahu nak taip apa -.- Cuma....rasa nak menaip je....Jadi,kalau ada benda yang merapu,mengarut tu,harap faham :P

Sebenarnya minggu lepas...kot kalau tak silap ._. Aina ada la jugak taip satu entry ni tapi masuk draft. Sebabnya.....hahahaha,kalau dorang baca ni,memang....~Hancur hatiku~ lol....

Dorang baca memang....habis la Aina -,- Nanti kang jadinya janggal so....taip masuk draft je la :P Tak lama lagi delete la tu.Setakat nak luahkan perasaan je -.-



So....there's exactly a lot have been going through my mind lately....and I just can't put my tongue on it ._. I mean,this kind of things,this kind of feelings,I just can't seems to....let it out,express it ._.

I mean like,I've finally understand by what it meant by there's no one that you could trust in this world.There's no FOREVER in this world....no,none,zero,na'da.

Lol,speaking tetiba :P Lantaklah selagi dah luahkan apa yang Aina tengah rasa sekarang ni -__-

Okay! Okay! Cut the drama and story pasal sekolah pulak :P Nama pun pelajar sekolah so,mesti akan ada punya cerita dekat sekolah :P



Okay,minggu ni,sekolah cuma hari Selasa dengan Rabu je :P Tu yang hari ni boleh online tu ~.~

Tapi nak online pun tak boleh sangat sebab final exam nak dekat...So....yeah,memang jahsdbkhdgcb....

Tak sabar bila dah habis exam nanti! Nak tengok J-Movie,nak tengok J-Drama,nak tengok Anime,nak tengok Apink news,nak tengok BOAF dengan OMS balik...

OH MAI GAH,CEPAT LA HABIS EXAM ;___;

Memang busy la nanti masa cuti sekolah dengan dunia internet nya :P lol...Ah,lupa nak tambah lagi satu,kuruskan badan adik yang buncit lagi besar dan lembut macam patung bear :P Badan dia kalau dipeluk memang best sebab lembut :P

Disebabkan adik tahun depan masuk sekolah menengah,dah form 1 so,Aina sebagai kakak dia yang lagi baik hati dan menawan ini //ceh wah,perasaan minah bedah ni =__= kena la tolong dia untuk kuruskan badan.

Elok jugak~ Tak ada la nak malu kan,tak ada la asyik nak beli baju besar dan warna gelap setakat nak tutup perut dia yang bulat tu....dan tak ada la kena buli tahun depan :P Serius ni ._. Tahun ni pun....walaupun tak dikategorikan sebagai buli tapi tetap sakitkan adik dari segi fizikal.Kesian dia,lebam tahu ;__;

Walaupun Aina ni sebenarnya nampak macam kakak yang jahat,yang suka 'act like a boss' kepada adiknya,tapi tu semuanya luaran je.Dalaman nya siapa yang tahu :P lol....tetiba je -,-'

Kata nak cerita pasal benda dekat sekolah,last-last....melalut ke lain -,-' Biarlah :P


Urgh,perut tiba-tiba buat rock concert tak diundang -,-' So,bai~Nak cari makanan :P lol...

Bai~!

Friday, 14 September 2012

Cruel dream =_=



Assalamualaikum.


So...malam semalam ada mimpi -,- Mimpi yang TERAMAT la KEJAM =_=

Mimpi nya macam ni...

Masa tu,Aina dengan Mira nak pergi tingkat 4.

Tetiba ada pulak Joker dengan kawannya tu! Muka dorang nampak menakutkan dan serius.

Aina dengan Mira ingat nak amik step ke belakang tapi...dua-dua badan kaku.Macam Joker dengan kawannya tu,tenung kitaorang sampai jadi batu ._.

Bila dah dekat tu,Joker cakap dengan Aina dengan Mira camni,
"Tolong jangan ganggu aku dengan Umi.Jaga tepi kain sendiri,dah la."

Lepas tu,Joker dengan kawan dia tu,blah camtu je ._.

Bangun tidur tu,terus terkejut.

Apa kes ni? Apa hikmah dapat mimpi macam tu? Serious,Aina tak faham LANGSUNG.

Joker nak Aina jauh kan diri dari Umi ke? Sebab..ye la,memang tak dapat dinafikan yang Aina jadi third-wheel dalam hubungan dorang...

Err,rasa nak nangis je la dapat mimpi macam tu T^T Siapa yang tak sedih kalau ada orang suruh jauh kan diri dari kawan baik sendiri? T^T

Harap tak terjadi dekat dunia sebenar.Let it remain as a dream.PLEASE TT^TT

...............

Jangan Joker buat fitnah dah la,untuk menjauh kan Aina dari Umi -___-

Umi,jangan marah :P Aku tahu Joker kau baik :P //'baikkk' sangat kan~ =_=



Bai~

Serious,entry untuk saja-saja je ni -,- Kejam gila Joker dalam mimpi =___=

Thursday, 13 September 2012

Awkward | Him... =_=



Assalamualaikum.

Hot story! Hot story!

lol...hot la SANGAT kan~ //rolling eyes
Err,tak ada la hot mana pun :P

Sejak akhir-akhir ni makin aktif nak hapdate -,- Selalunya malas tahap beruang yang tengah berhibernasi tapi sekarang...Hmm,entah la.Mungkin sebab nak luah kan perasaan je kut ._. Atau untuk mengisi masa bosan -,-

So...tadi Umi balik dengan Joker -,- Hmm,okay,normal,nothing happened,masih ada batasnya lagi...

Hahaha,rasa bersalah la pulak ikut dorang dari belakang -__- Macam kitaorang ni bodyguard Umi pulak =_= Ah,Aina,Mira dengan Aisyah la yang ikut dorang dari belakang :P lol,third-wheel~ Eh,bukan third lagi dah! Fourth,Fifth wheel~ Hahaha

Percaya la,kitaorang nampak JAKUN sangat =__=

 Macam tak pernah nampak orang buat macam tu je...Padahal setiap hari mesti ada -,-

Well,orang single kan :P Hahaha,pada asalnya Umi memang single tapi sekarang....Hmm,kalau dah kawan sendiri tiba-tiba couple,first time pulak tu! Mana tak jakunnya! Memang nak tahu aje pasal dorang! Macam tak ada privacy langsung! Tapi kadang-kadang,Umi sendiri yang nak bagi tau :P So,kitaorang dengar je la ~.~

Mira cakap,Aina ni macam mak hilang anak...Eh,silap,nenek hilang cucu =__=

Asal nenek? Sebab dorang anggap Aina ni macam nenek sebab kuat membebel =__= Hmm....pandai la korang...

Ye la,sebab Umi kan dengan Joker so...Aina tak nak la jadi 'penghalang' hubungan dorang tapi memang TAK dapat DINAFIKAN yang Aina memangggg SUNYI...
Sebab Umi tak ada TT^TT

lol,masa balik je -,- Tapi dalam kelas,duduk sebelah-sebelah je -,- Nak jugak berkepit dengan si Umi tu 24/7 :P

Sebenarnya,Aina sendiri pun tak faham kenapa rasa macam ni ._. Rasa macam jauh je dari Umi ._.

Lol,mungkin sebab Umi dah jadi lebih matang dari Aina walaupun Aina lahir dulu sebelum dia ._. Ala,setakat 5 bulan je kot -,-

Tapi macam mana pun,memang Aina lahir dulu dari dia :P

Okay! Tutup cerita pasal Umi dengan Jokernya :P Cerita pasal Aina pulak ~.~ lol...



Hari ni,bertembung dengan 'dia' :P Hahaha,normal,tau -,- Ah,dan 'dia' tak pakai songkok~!

AJKNMSA,MYUNGSOO MUCH!

Serious! Macam Myungsoo masa zaman debut dulu!

Tapi...si Umi dengan Mira ni,macam biasa la,nak sakat jugak -,- Kata muka dia penyek la apa la..Ish,tak baik tau tak -__- Dah Allah nak jadi kan dia macam tu,biar kan je la =_=

Okay,emo tak tentu pasal -,-'

Dan yang buat jantung orang nak tercabut ni,ada ke diorang nak tolak Aina kena dengan 'dia??!!

HOI,HILANG AKAL APA!!

Bukan muhrim tau tak! Tak baik tau tak!

Bila Aina tanya "Asal korang nak buat macam tu?"
Yang si Mira ni selamba je cakap "Untuk mengeratkan hubungan silaturrahim~"

Hah,banyak la kau punya silaturrahim! Dosa tetap dosa,tau!

Haih,sesak nafas dibuat nya -,-'

Setiap kali nampak 'dia' secara tiba-tiba dan tak jangka pun 'dia' nak ada dekat situ,mesti badan kaku,jantung berdegup laju.

Wah! Ayat bukan main lagi~ Dah macam sajak dah eden tengok ._. lol...

Well,'dia' bukan kenal Aina pun -,- CRUSH la kata kan :P //'crush' ke 'keras'? hahaha,bak kata nisa :P


Okay la,Aina nak sambung buat fanfic -,- Kalau idea datang la :P Kalau tak,baca fanfic je la ~.~


Bai~

Glad that you're happy,my friend :)



Assalamualaikum.


Hah,apa jadah pulak tiba-tiba update masa hari sekolah ni? ._. Hehehe,bukak senyap-senyap ni :P Curi-curi online ~.~ Alang-alang seorang dekat rumah :P

Sekejap je bukak ni :P Setakat nak update je -,-

Semalam dekat sekolah,ada drama! Oh,bukan drama leleh air mata,hingus semua tu! Tapi drama sweet macam nak guling-guling,macam gula-gula yang sampai boleh rosak gigi~

Hahaha...alahai,jelesnya la tengok 'love birds' tu =__= Siapa lagi kalau bukan Umi dengan Joker -,-

Setelah hampir setahun,baru Joker nak buat move dekat Umi =_= Selalunya diam je,cakap pun tak nak -,- Tapi..

AKHIRNYA,semalam memang tercatat la sejarah dekat kalender Umi tu ~.~ Hahaha,dia balik dengan Umi~ Ala,setakat keluar kelas sesama,turun tangga sesama je =_=  Lepas tu,Umi dapat first gift dari seorang lelaki~

Wah! Tengok muka Umi memang bahagia habis! Rasanya tu la first time kot dia rasa macam tu selepas Umi dah break dengan dia beberapa kali -,- Dan,hubungan kali ni alhamdulillah la,Joker tak sakit kan hati Umi lagi....Buat sementara waktu ni -,-

Tapi kalau dia sekali buat Umi menangis lagi,sakit hati lagi,patah hati lagi,memang sah la aku TAK AKAN bagi Joker dekat dengan Umi lagi! Pandang Umi pun tak boleh =_=  //hish,tak akan la sampai macam tu ._.

NO MORE! NO MORE HURTING HER FRAGILE HEART AGAIN! UNDERSTAND,MISTER?!

Hahaha,bajet macam dia baca je =_= Hah,lantak la :P

Tengok Umi bahagia,Aina pun bahagia jugak~ Hahaha,bagus la~!

Tapi kan.....
                rasa sunyi la ._.



Agaknya,nanti Umi mesti dengan Joker je ._. Eh,kejap,Mira pun spesies Aina jugak ._. Sunyi... -,-'

Hahaha,okay la,nak siap-siap pergi sekolah ni! Bai!

Saturday, 8 September 2012

Truth or Dare | Them.. =_=



Assalamualaikum.


1st

Hari Jumaat,semalam main 'Truth or Dare'.Lol,mmg best la game tu! Aina mula-mula kena,pilih Truth dulu.
Hmm,dah agak dah =_= Mesti soalan pasal 'dia' -,- Ada ke suruh pilih "Antara Myungsoo dengan 'dia',siapa lagi penting? Maksudnya,yang paling bernilai la,precious,"

PERGH,DORANG NI! MCM TAK ADA SOALAN LAIN JE

Okay,memang lama la nak jawab.Susah...soalan PMR pun tak susah camni..Lol,ye la tu :P
Akhirnya,pilih la 'dia' :P lol,nak buat macam mana -,- Myungsoo tu milik Naeun~ Hahaha,tapi Myungsoo tu pun laki Aina jugak ._.

Lepas tu,bila Aina pilih Dare,mula la dorang suruh shuffle la,menari 'Nobody' la...Oh,buat,memang buat~ Kecuali shuffle =_= Hahaha,eden tak reti nak shuffle -___-

Lepas tu,bila kena Aina lagi,pilih la Truth.

Soalan pasal 'dia' lagi!

WOI TAK ADA SOALAN LAIN KE

Haih,soalan nya macam ni pulak

"Kenapa kau suka 'dia'? Apa sebab kau suka 'dia'? Selain muka dia nak iras Myungsoo.."

lol,muka dia memang ada iras Myungsoo pun :P Oh,eden jawab~! Tapi....jawapan yang merangkumi semua pasal dia adalah....PELIK.
Ya,dia memang pelik,4D,4 Dimensi la senang kata :P Macam Myungsoo jugak,pelik :P


Neuhahaha~ MyungEun ~.~ Edit ni nampak macam real pulak~


2nd

Hari ni Mira ada buat open house.Okay,satu rumah je hari ni -,- Tak macam minggu lepas,3 rumah :P

Okay,tak ada benda apa-apa pun...Normal je =_=

Ah,'Them' ni pasal Umi dengan Joker :P Hahaha,jealous eden baca mesej dorang -,-' Ah,Umi kasi baca :P

Oh,bukan Aina suka Joker tapi interaction dorang terlalu sweet~ Boleh rosak gigi~

Ni yang geram ni! Aina dengan 'dia' TAK MUNGKIN couple,okay~
Hahaha,please,I'm not even joking ._.

Walaupun 'dia' crush Aina,tapi....kita kawan,boleh kan~ Hahaha,kenal aku pun tak =___=


Ah,change blog design lagi~ Hitam! Warna MyungEun~ Neuhahah~ I ship them~ HARD. Nampak warna hitam je,mesti bayang kan MyungEun~ Yes,I'm going crazy cause of them :P Desktop wallpaper pun MyungEun =__=

Oh,fanfic terbengkalai dekat AFF -,- Tak ada masa dan tak tahu nak sambung macam mana =__=

Ah,bai~ .-.


Sunday, 2 September 2012

Ceciter :P




Assalamualaikum.

Err,mood nak update blog tetiba datang :P Hahahaha //tak lawak pun -,-

Sebenarnya,tak ada cerita best pun hari ni :P Eh,kejap...Ada kot .-.

Hari ni pergi rumah Rahimah,dia buat besday party.Oh,budak ni dah genap 14 tahun~ Tak sangka dah tua dah~ Neuhahah,padahal eden tua dari dia -,- Ala,beza 3 bulan 6 hari je kot :P

Pergi rumah dia,abang hantar.Pergi dengan Mira,Nisa dengan Syima.Mula-mula datang tu,Rahimah tengah potong kek.Perfect timing la kiranya masa kitaorang datang tu :P Tak ada la kena tunggu lama untuk tunggu kek tu dipotong.

Baru 30 minit dekat rumah Rahimah,Mira dah kata 'Boring la..Tak ada laki hensem pun!'
Wah,budak ni! Nak cuci mata jugak tu! :P

Dah boring tu,gerenti la nak bukak 'kedai kopi' :P Hah,Gosip! Ada je cerita dorang ni...Ada je cerita dekat sekolah yang Aina tak tahu =_= Walaupun satu sekolah tapi jarang la nak hapdate dengan cerita 'hangat' dekat sekolah tu :P

Dok borak lama-lama,April,kakak Rahimah datang dekat kitaorang.Dia cerita pasal lelaki yang baru datang tu.Hoh,lelaki tu bawak kawan dia~ Err,sorang je la :P Kawan lelaki tu pakai baju t-shirt hitam,lengan merah.Wah,dia la yang dapat spotlight dari kitaorang! Mira,Nisa,Syima,Rahimah...err,termasuk Aina la :P

Setiap kali dia masuk dalam ambik makanan,kitaorang pandang dekat dia.Okay,pandang cover-cover ler -,-Mana boleh pandang straight camtu je :P Kitaorang memang spazz habis pasal laki tu! Dah la putih,comel,walaupun tak tinggi sangat tapi kira tinggi la jugak dari kitaorang :P

Memang perfect la!

Adik si Rahimah ni,pergi tangkap gambar budak tu banyak-banyak! Siap tanya nama lagi.Wah,memang digunanya oleh Rahimah nak tahu pasal dia :P

Patut la tak pernah nampak dekat sekolah! Rupanya dia sekolah dekat Shah Alam tapi duduk dekat Meru! La,patut la muka unfamiliar! Form 3 pulak tu! Nama nya pun tahu jugak tapi err....dirahsiakan la ya :P Hahaha,mana boleh bagi tau ~.~

Yang tak tahan nya,adik Rahimah ni pergi cakap dekat budak lelaki tu yang kitaorang ni minat dekat dia.Oh,pandai sungguh budak ni -,- Tapi rasanya,dia perasan kot kitaorang tengok dia lepastu gelak pasal dia ._. Masa dia nak amik makanan dekat dalam pun,badannya kaku.Aik,dah kira tahap stalker dah ni o_o Eeeii,seram -,-'

Hari ni memang jadi GEDIK habis la :P Hahaha,hari ni je -,- Esok,dekat sekolah,gangster balik :P lol

Ah,Hari Jumaat hari tu lagi la! Kitaorang nak pergi rumah Syima.Masa tu pukul 2 p.m. Ingatkan yang lelaki masih solat Jumaat lagi rupa-rupanya....!

Time kitaorang nak jalan kaki pergi rumah Syima tu,dorang baru keluar masjid!

AKJNFFDDHBN MALU GILER!

Siapa yang tak?! Terasa time tu jugak nak gali tanah dalam-dalam! Malu gila! Last-last,kitaorang duduk dekat bus stop depan masjid tu.Tunggu orang tengah sikit.Tapi lagi malu! Duduk dekat satu tempat je! Lagi nampak mukanya!

Lepas pukul 2.15 p.m. kitaorang sambung,gerak balik pergi rumah Syima.

Lol,tahun lepas,nak pergi rumah Syima,hujan lebat,tahun ni,salah timing -,- Well,experience once in a lifetime :P


Bai~

Sunday, 26 August 2012

See you...next year...



Assalamualaikum.

Hari ni,sebelum pergi rumah sedara mama,Pak ngah kena balik London semula.Datang sini,duduk 2 minggu je -,- Seminggu puasa,seminggu raya...Pun boleh~

Setiap tahun macam ni...Dia akan balik seminggu sebelum raya so,dapat la jugak jumpa anak buah kesayangan dia :P Eh,kejap..ANAK-ANAK buah :P

Dan macam tahun-tahun sebelum nya,mesti ada satu baju yang pak ngah sponsor untuk raya :P Apa lagi,kebas la dompet dia :P Wah,amik baju tak tengok harga! Nasib baik beli yang setakat RM 60 je :P Bajet setiap orang,tak lebih RM 100.Ngee,Aina tak ~.~ Jimat duit pak ngah :P

Lepas ni,tak ada la orang nak buli perut pak ngah je :P Lol,perut pak ngah spesies adik :P Hahaha,jahat gila -,-

Pesanan untuk pak ngah: Tahun depan,balik Malaysia,beli la barang dari sana~

Hahaha,terlebih ni -,- Tak malu mintak :P

Dan hari ni jugak...last day cuti sekolah -_____- Esok Ujian -_________- Tak baca buku lagi -________-
Dah la Sejarah dengan Agama -_______- Kena baca jugak kalau tak mesti termenung je...

Argh! Kenapa ujian ditangguhkan lepas raya,KENAPA ;____;

Lol,tak boleh buat apa -,- Dah terjadi so,kena usaha je la -,-'

So,bye...Nak dapat feel study dulu :P Baru boleh masuk~ Hahaha,bye ._.

Change blog design~ Hahaha,pink ._. Entah sejak bila terjebak dengan warna pink -,-


Hello~!



Assalamualaikum.

Oh Mai,dah dekat sebulan tak update blog -___- Mana tak nya kalau asyik pergi tumblr dengan asianfanfic je -,- Blog nya dilupakan -,-' Punya la lama tak update,baru sekarang nak...Sigh.

Hari ni baru dapat duduk rumah :P Dari hari sebelum raya sampai semalam,mana nak duduk rumah. Hari sebelum raya tu dah dekat kampung dah,Subang dulu! Lepas dah solat raya,salam,dapat duit raya baru bertolak pergi Terengganu.Balik Terengganu hari Jumaat.Semalam pulak,pukul 10 pagi pergi KL,pergi 2 buah rumah,kira open house la :P

Sebenarnya,hari ni tak la dikatakan duduk rumah -,- Nanti petang kena pergi rumah err...sedara mama kalau tak silap :P Hah! Hamik kau! Memang raya betul! Seminggu tak duduk rumah -,-' Dah la Isnin tu ada ujian!

Haih,kenapa la ditangguhkan..Asal la tak buat je sebelum raya -,-' Buku pun tak dipegang.Tak sempat :P
Sempat sebenarnya tapi malas nak baca :P Online boleh la ~.~

Blog ni...rasa nak tukar la -,- Dah lama tak tukar :P Boring -,- Tengok la kalau rajin~ Mungkin lepas ujian nanti ke....mungkin =_=

Hahaha,chao~


Saturday, 28 July 2012

Huh,Hush ~.~

Yoseob! Dah lama tak letak gambar dia kat dalam entry :P 


Assalamualaikum.

Huh,baru sekarang nak update blog -,- Alahai,minggu lepas tak benda yang best terjadi so,tak update la :P Minggu ni pun sama jugak sebenarnya tapi.....kita spazz je la ye~

Ah,semalam balik sekolah,terus duduk depan tv sebab nak tengok Music Bank.Beast Comeback~! Nasib baik sampai rumah tu pukul 5.40 so,dorang tak perform lagi.Bila Beast perform,Junhyung punya rambut ungu tu Aina spazz dulu :P Lepas tu Yoseob,lepas tu Hyunseung,Doojoon,Gikwang,Dongwoon pastu spazz memancang je la sampai dorang habis perform :P Ingat nak tengok T-ARA sekali tapi....Adik ni pula ngada-ngada nak tengok Running Man -,- Running Man tu  nanti kan ada ulangan jugak -__- Sigh...




Pagi tadi lepas sahur,terus tengok Infinite-She'Back Jap.PV! AJHSJHKDHJSK COMELNYA DORANG-DORANG SEMUA! Sungyeol dengan rambut apple hair nya,dengan basikal kecik nya.Myungsoo main ski air tu,OH MAI *nosebleed*,dengan muka curious dia tu,macam budak 5 tahun~ Dongwoo dengan 4D nya,lukis dekat atas surf board,Hoya berenang~ *O* Woohyun,Sunggyu dengan Sungjong...tak ingat la pulak :P Yang last sekali,Myungsoo menjerit! XD Alahai,comelnya la ~.~


Alahai,kenapa AFF server down! ;AAAA; Sigh...Okay la,Chao~!

Sunday, 15 July 2012

Midnight Sun~

Yes! They are back~!


Assalamualaikum.

Ah,siapa B2UTY tu,gamaknya tahu la Midnight Sun tu apa :P Boleh start spazz sekarang? lol,tadi dekat twitter memang spazzing habis -,- Ni dekat blog pun nak :P Tak habis lagi la nak fangirling pasal Beast ~.~

Gila weh,Seobie punya rambut dah warna oren! OH MAI GAH,SEOBIE ;___; Junhyung punya rambut warna Purple! Ni gerenti Umi gila ni..Dah la minat Junhyung lepas tu suka ungu memang terbalik la dia nanti :P Pastu pastu,Kenapa rambut Kiki macam tu ;__; Poodle hair-like ;__; Aaaah,nanti luruskan balik tau rambut nya :P Hyunseung ni,asal la cantik sangat ;__; Jelly,you know ;___; Maknae~! Still cute and adorable~ and lastly,Leader got swag ~.~

Now,dengan penuh KESABARAN,akan tunggu MV pulak :P lol,esok ujian...tak baca buku lagi sebab spazzing :P Nanti kertas jawapan penuh dengan Beast pulak -,-' lol,nak chao baca buku :P Tapi tak dapat rasanya sebab lepas ni nak pergi keluar ~.~ Hahahah,nasib la esok memang semua jawapan 'Beast' je... -,-

Chao~

Saturday, 14 July 2012

Neuhahaha ~.~

Comelnya~ *O* Muka Myungie dengan kucing tu nak dekat sama ._.

Assalamualaikum.

Aaaahhh,dah jarang dah nak update blog...Sabtu Ahad pun susah sekarang...Haih,makin busy pulak dengan Ujian hari Isnin nya...Memang ajdks la -,-' Hari Rabu tu memang boleh....nak kata separuh mati sebab hari Rabu tu ujian KH,GEO dengan Agama....The heck -,-' Semua tu kena hafal,kena ingat,kena baca...Mahu nya pecah otak nak muat semua tu dalam otak ni -,-' Semalam pun,kan selalunya hari Jumaat,malam,boleh bukak laptop tapi tah...Tiba-tiba mama cakap "Aik,ujian minggu depan pun bukak laptop lagi?" Oh my...nak release stress ni sebab seminggu tak bukak -,-' Nasib mama bagi jugak bukak laptop kalau tak...Memang dah guling-guling atas katil,nangis macam budak kecik :P lol,melampau sungguh -,-'

Semalam,baru tahu yang Infinite ada recording MBC Idol Sport Championship tu.Dan satu team dengan T-ARA pulak tu! JASHBDN,MYUNGYEON~! *O* Okay,benda tu yang first sekali yang muncul di kepala :P Dapat la jugak tengok Myungsoo dengan Jiyoen punya interact~ Tapi setakat duduk dekat-dekat,pandang pun tak lama -,-' Pandang la lama-lama~! lol,My MyungYeon delusions~



Okay,walaupun ship Myungsoo dengan Jiyeon,Aina ship jugak Myungsoo dengan Naeun :P lol,rasa nya ni dah berbelah bagi dah ni -,-' Ah,biar la selagi bahagia :P AHGBSJD Yang Naeun pandang Myungsoo lepas tu....Ah,korang tengok je la GIF yang kat atas tu ~.~ lol,rasanya macam Myungsoo malu je dengan Naeun~ Aaaah,my MyungEun Delusion~

lol,sekejap MyungYeon,kejap MyungEun...Haih,apa la nasib ada shippers yang berbelah bagi :P lol,apa yang eden merapu ni -,-' Okay la,badan dah penat sebab tadi pergi beli barang -,- Ah,esok breakfast ttobokki~ lol,beli jugak ttobokki -,-' Chao~

Saturday, 7 July 2012

.......

Yup,yup *nod,nod*


Assalamualaikum.

Waaahh! Update pun blog~ lol,macam la orang perasan -,- Heh,masa hari Ahad minggu lepas tak hapdate sebab sibuk dengan fanfic :P lol,sibuk baca sebenarnya -,- Penat otak berimaginasi 2 cerita yang banyak chapter,tau...Dah tu pulak,masa hari tu Mak Usu ajak pergi SCM,balik tu memang penat la berjalan :P So,tak ada la nak update :P



Ah,baru tengok NU'EST punya teaser tadi~ AHGSBUJDBHDF!!! Memang speechless habis,okay! Dengan Ren nya yang.......yang tak reti-reti nak pendekkan rambut -,- lol,bukan salah Ren pun :P Dah concept macam tu,nak buat macam mana kan -,- Haih,CEO-Nim....lepas ni concept rambut Ren pendek macam masa dia sebelum debut,okay~  Dengan JR yang hot nya~ *O* lol,nasib baik JR NU'EST tak botak macam 'JR' dekat sekolah :P Kesimpulannya.................................CEPAT LA MV KELUAR~ CEPAT LA BUAT COMEBACK~

Aaaaahhhh,cerita Reply 1997 tu,cepat la air~ Nak tengok HoJi~ lol,masa behind the scene cerita tu,Hoya dengan Eunji ada interaction~ Alahai,comelnya la diorang tu~

Ngee,short update je -,- Okay la,nak sambung baca fanfic~ Chao~

Saturday, 30 June 2012

Bored night... -,-

Ah...Panda-chan is bored too -,-....Agaknya :P

Assalamualaikum.

Aaaaahhh......Boringnya malam ni -,- Timeline dekat twitter pun slow -,- Gumi-chi ni pun.....orang hantar mesej tanya esok pergi sekolah ke tak,tak dibalas-balasnya....Tak ada kredit la tu agaknya :P Kalau tak balas jugak dalam masa sebelum Aina tidur,maknanya tak pergi la tu :P Hahaha,sebenarnya malas tapi saja je tanya :P Mana la tau kalau Gumi-chi tu ubah fikiran ke nak pergi ~.~ Tapi.......Mira tak pergi so...memang tak pergi la -,-'

Alahai,sejak dua menjak ni memang PinkFinite je moodnya -,- lol,entah la,macam banyak sangat persamaan dorang ._. Walaupun interaction tak ada la banyak mana.......err,mungkin kut .__. Tapi ada la jugak kan :P Aina ni duk la tengok gif yang dorang dekat 'Apink News 3' tu.Balik-balik tengok MyungEun -,- lol,entah la .__. Kejap tengok macam Myungsoo ni asyik pandang Naeun je tapi....tu mungkin perasaan je kut o__o Aaaaah,entah la!!! Tak payah fikir sangat -,- Tak ada kaitan pun dengan dunia akhirat nanti :P

Ah,cakap pasal PinkFinite ni...Hoya dengan Eunji berlakon dalam sitcom 'Reply 1997' kan?? Tadi baru tengok chart yang relationship connection apa tah -,- Aaaaahhhh.....Ingatkan Hoya dengan Eunji ada love line rupa nya....Kawan je!! lol,kira okey la tu -,- Ada la jugak connection :P Haih....nak jugak PinkFinite -,- My PinkFinite fantasies forever in my heart~

Lol,okay la nak pergi cari ubat nyamuk -,- Geram pulak tengok nyamuk-nyamuk ni berterbangan dan hisap darah orang ni :P Dah la bilik gelap sebab lampu rosak....Hmm,lagi la nyamuk suka -,-' Chao~

Friday, 29 June 2012

Spazzing hard :P

The heck,such a too much so freaking cute~!!

Assalamualaikum.

Petang tadi Aina tengok MuBank dengan Mama :P Okay,memang fangirl-ing habis...dah la mama pun sama..memang nasib baik je la rumah tak roboh sebab asyik terjerit je :P lol,lagi-lagi kalau masa Teen Top dengan Infinite,memang ajnsd la :P

Masa Teen Top preforms 'Crazy' tu,mama dah start fangirl dah -,- lol,agaknya mama minat Teen Top kut .__. Tapi mungkin minat lagu je kut .__. Entah la tapi rasa nya mama tahu lagu crazy je :P Ah,masa Infinite nyanyi lagu 'The Summer' tu,AJBNSASHB,MYUNGIE WAE SO FREAKING CUTE ;__; Lol,gila tak comel si Myungsoo tu~ *O* Masa camera buat shot dekat,dia dengan senyuman dia yang macam sinis sikit tu~ AHBJKSD!!! Lepas tu,masa tu memang fangirling habis sampai tercakap "Aaaaahhh!! Myungie senyum!! Habis panas muka!!" lol,macam tu la .__. Mama tiba-tiba je cakap "Eleh.....kalau mama,lebih baik pilih yang tu *tunjuk Hoya* sebab kalau dia menari,lincah aje" lol -_____- Mak dengan anak gaduh pasal bias :P lol,bukan gaduh mana pun,setakat gurau je :P Lepas tu mama kata apa tah tapi yang Aina dengar,".....kan senang,tak payah gaduh-gaduh..." Agaknya mungkin tak payah gaduh-gaduh sebab bias lain-lain kut .__. lol,entah la -,-

Oh ya,tadi baru tengok yang cut yang Infinite dengan Apink dekat 'Apink News 3' tu.Aaaaahhh, akhirnya,PinkFinite~ *O* Okay,jujur memang Aina ship PinkFinite~ Tak kisah la siapa dengan siapa selagi Apink dan Infinite~ Kejap,TeenFinite pun eden ship jugak ye~ lol masa Woohyun jumpa Bomi tu!! Bomi malu,Woohyun pun senyum-senyum malu~ Alahai,mesti malu kan~ lol -,- Lepas tu,err mungkin perasaan je kut tapi Si Myungsoo ni macam asyik pandang Naeun je~ AJAHADKS,MYUNGEUN~ *O* Mula-mula nampak la jugak dia tu curi-curi pandang si Nauen lepas tu bila Myungie duduk depan Nauen tu macam...... control je .__. Macam comel je tengok Myungsoo dengan Nauen ni~ *O* lol,agaknya sebab Naeun tu rambutnya long wavy hair dan innocent,pure....ala,macam girl type Myungsoo tu la -,- So...mungkin kut .__. Ah,entah la -,-' Eh,kejap....MyungYeon pun Aina ship jugak :P lol,nak juga menyelit MyungYeon :P

lol,okay la nak pergi tengok fancams :P Chao~

Just......again......namja :P

The same thing me want to do when met him -,-

Assalamualaikum.

Yup,yup *angguk,angguk* hari ni tak pergi sekolah :P Bukan sebab malas ke apa sebab pagi tadi ada Hari Kemuafakatan dekat sekolah atau dalam kata lain,report card day la :P So,memang petang ni tak ada la sekolah~Aina tak ikut papa pergi sekolah sebab papa nak terus straight pergi kerja so.....memang tak tahu la apa yang cikgu gosip pasal Aina ni :P lol,banyak la gosip -,-'


Ah,masa hari Rabu tu kan memang hari yang.....paling.....rasa macam nak gali lubang,nak sorok muka je!! lol...Eh,serius ni!! Tak apa kes tah si 'Myungsoo' ni masa rehat,ringan kaki dia pergi naik tandas dekat atas!! Okay,mungkin tandas dekat bawah tu rosak ke apa kut tapi....kenapa pulak dia nak ikut kawan dia??!! Selalunya dia ni mana nak ikut sangat kawannya tu tapi masa hari tu.......Okay,tu hak dia,lantak la nak ikut ke tak nak -,-' Aaaaahhhh,kan dah si Anis,Mira dengan Gumi-chi tu bahankan Aina masa tu!! Nampak 'Myungsoo' terus cepat-cepat turun ke bawah!! Gila wei,memang terkejut! Tak sedia lagi dari segi fizikal dan mental nak jumpa dia secara mengejut,okay! Memang time tu jantung tu dah tak betul dah,badan ni memang menggigil macam baru lepas jumpa hantu je padahal crush tu -,- Alahai,dorang semua kata nampak obvious gila yang dia tu crush Aina -,-' Mana tak obvious kalau dah react macam tu kan -,-' Aina ni memang tak reti nak sorokkan perasaan.Mesti nampak aje.Haih,susahnya la nak pokerface macam Gumi-chi tu ;__;

Lepas habis solat asar,naik kelas,Gumi-chi ajak pergi tandas....lagi -,- Biasa la,cermin,apa lagi kan? :P Masa Gumi-chi ajak tu,teringat scene yang masa rehat tu dan pada masa yang sama gak,hati tu macam ada firasat yang mengatakan dia pun ada nanti tapi....tu la,kata hati je bukan betul pun :P Okay,pergi la tandas,nampak Mira dengan Anis pun sama,tengok cermin.....Masa tengah tunggu dorang membetulkan tudung tu,Aina jenguk dekat luar,pandang dekat belah kiri sebab....ye la belah kanan tu dinding jadi memang belah kiri pun :P JASHJK,Lagi sekali,jantung nak gugur kat tanah lagi,lol ayat tu tak boleh lagi hebat ke? :P Ceh wah.Okay sambung,rupanya 'Myungsoo' tu ada jugak!! Alahai,dia ni...asal rajin sangat nak naik sampai tingkat 3 hari tu.. -,-' Dah la terpandag dia lepas tu dia pun terpandang Aina jugak!! The Fish??!! Alahai,asal la muka kau nak kena sama macam Myungsoo Infinite tu!! >.< Dah la masa tu first time dengar suara dia!! Alahai,kenapa nak dekat sama macam suara Myungsoo!! Tapi...masa tu dengar bukan jelas sangat pun -,- So,tak pasti lagi :P Dan lagi sekali,Anis,Mira,Gumi-chi bahankan Aina dengan dia -,-' Kata "Kalau dah jodoh,tak kemananya~","3 kali jumpa,jodoh la tu!" lol,mana korang tahu jodoh tu semua? Jodoh tu dah ditentukan oleh Allah dan kita tak tahu pun,okey??!! Lagipun,umur macam ni,tak payah nak cerita pasal jodoh sangat....Alahai,Aina,macal la tak pernah -,-' Nampak tak,menggatal namanya tu....Belajar tak habis lagi ya,Aina~ Habis belajar,baru fikir :P

Sejak dah tahu kisah Gumi-chi ni,memang tak akan couple la walaupun crush sendiri yang mintak....Eh? Ye ke~? lol,mungkin kut sebab...takut dipermainkan -,- Setakat pandang-pandang macam tu pun kira okey la :P Lagi pun,dengan umur macam ni lagi elok concentrate belajar dulu,betul tak? Ayat macam.....nak sedapkan hati je tapi memang betul pun :P Belajar biar habis,baru fikir benda ni semua....Ayat tu,entah siapa tah yang cakap -,- Dengar dekat mana pun tak ingat :P 

Sunday, 24 June 2012

Namja~


Assalamualaikum.

Petang tadi atuk dengan mak usu datang rumah.Ala,saja-saja...biasa la hari Ahad family gathering :P Mama ada order oreo cheesecake dekat kawan dia.Cake tu cake birthday adik tapi baru hari ni dapatnya :P Walaupun lambat 3 hari tapi kan cake tu kira sambut birthday 3 orang la sebab Aina,Mama dengan adik lahir bulan June :P Jurangnya setakat seminggu je -,- Ni kalau beli cake untuk sorang satu ni memang......kopak la :P

Haih....Aina tak faham la kenapa...Mak Usu ni duk la asyik tanya Aina ni ada boyfriend ke tak -,-' Alahai,setakat crush tu ada la tapi kalau nak boyfriend tu.....tunggu la lepas eden habis belajar nanti -,-' Adeh.....setiap kali jumpa,itu la Mak Usu asyik soal....Apakah nak sangat ke Aina ni ada boyfriend? Lol,tak nak la....Buat masa sekarang ni,biar la Aina tumpukan perhatian pada pelajaran yang sudak makin merosot ni -,-' Haih,kalau ada boyfriend,gamaknya la bil phone menaik lepas tu merosot pulak result nanti -,-'

Jadi,secara kesimpulannya,setiap kali Mak Usu tanya,Aina akan tunjukkan gambar Myungsoo~ Hahahaha,dengan selambanya cakap yang Myungsoo tu la boyfriend Aina~ lol,lantak la selagi Mak Usu tak soal lagi tapi memang betul kan :P lol,setakat dalam mimpi,boleh la -,-

Bila cakap pasal ni,teringat dekat Wani pulak .__. Wani ni walaupun ada boyfriend tapi pelajaran dia seimbang.Dapat 6A 2B je masa mid-year .__. Haih....kalau la Aina reti nak seimbang dan pandai macam dia kan bagus -,- Eh,boleh je! Tapi tu la.....kena rajin je la berkepit dengan buku 24 jam :P Oh ya,Wani tu tak nerd ye~ :P Dia cantik je,mata bulat lagi~ pipi dia gebu lagi putih dan tembam~ Hahahaha,geram pulak tengok pipi budak tu -,-'

lol,apa-apa je la eden ni -,-' Okay la,nak pi buat homework :P Chao~

Saturday, 23 June 2012

Waiting....

Alahai,comelnya la Ilhoon ni~ *O*

Assalamualaikum.

Alang-alang tengah tunggu papa balik dari servis kereta,Aina hapdate blog ni dulu :P Lepas papa balik,terus keluar nak pergi sambut birthday adik yang tak reti-reti nak matang -,-' Macam tak percaya pulak yang adik eden ni 12 tahun..Tahun ni UPSR rupanya budak tu....Tahun depan pulak masuk sekolah menengah,form 1...Haih,memang tak boleh percaya yang dia dah 12 tahun -,- Bukan apa sebabnya perangai dia tak ubah macam budak darjah 3  -____- Biasa la kalau dah nama pun anak bongsu...Memang manja habis-habisan la kan :P

Oh ya,dah tengok dah result dekat SAPS tadi -,- Err....okay la kut .__. Dapat no.8 dalam kelas.Dalam tingkatan no.35 so......okay la kut .__. Walaupun C tu ada 2...Yang C tu KHB dengan Sej.....Eh,Aina dah cakap ke belum?? ._. Ah,biar la -,-

Masa hari Rabu tu,dekat sekolah ada buat latihan untuk Sukan sekolah tu.Macam pemilihan la.Datang tu memang datang tapi.......satu benda pun tak masuk -,- Nak masuk apa kebendanya kalau cikgu suruh try pun tak nak...lol,eden malas la -,- Dah la buat masa tengahari....tak la tengahari mana,lepas zuhur jugak :P Tapi disebabkan oleh matahari yang terik lagi panas tu,memang tak adanya la nak bergerak.Tapi gerak ke tak gerak tetap panas jugak sebab.....kena duduk dekat tengah padang bagi siapa yang tak join apa-apa aktiviti pun -,- Hmm,sama jugak :P Yang puteri lilin tu pulak,si Mira ni asyik la dok merungut panas,panas.Haih,cuba la dia diam je memang tak panas la -,- Tapi kan,setiap kali Hani nyanyikan,mesti lepas tu mendung! XD lol,dah la dok kitaorang suruh dia nyanyi je! XD Tapi tu kebetulan je masa dia nyanyi tu terus mendung :P Masa balik tu,Mira cakap "Lepas ni kalau ada latihan sukan ni lagi,aku tak nak pergi! Dah serik kena duduk tengah panas!" Alahai,puteri lilin betul la budak ni -,-' Entah betul ke tak dia tak pergi nanti tu :P

Ah,okey la,papa dah balik :P Out dulu,Chao!

Sunday, 17 June 2012

Feeling~

lol,Panda-chan is shoo cute~ *O*

Assalamualaikum.

Hah! Akhirnya,habis jugak baca 'Suami Aku Ustaz' tu~!! Mengambil masa dua minggu untuk habis baca...Hahaha,busy dengan sekolah mana la sempat nak baca dalam masa 3 hari :P Selalu nya novel 600 m/s memang baca habis 3 hari tapi kali ni memang lama -,-

Sekarang ni pulak tengah tunggu novel 'Cik Diari Hati' dengan 'Curi-Curi Suka' tu pulak datang :P Hahaha,hadiah birthday dari Mak Usu,Aina mintak novel :P Hehehehe,duit tengah tak ada lepas tu pulak nak sangat beli novel tu so.....suruh la Mak Usu belikan sebagai hadiah tapi masalahnya......sampai sekarang tak beli lagi -,-' Hmm,mungkin busy dengan kerja dia,hal peribadi dia ke so,tu yang tak sempat menyempat kut .__. Lagipun Aina bukannya nak cepat-cepat pun novel tu sebab tak rasa ada masa nak baca nanti -,-

Oh ya,sekarang ni,bila buat poster fanfic ni rasa macam....lepas kan perasaan pulak .__. Okay,mungkin ini pelik......buat Aina la kut :P tapi kan masa hari Sabtu tu,semalam la dalam hati macam tengah membuak-buak perasaan geram,tak puas hati senang kata rasa macam nak menjerit je! Entah kenapa hati ni tiba-tiba pergi bukak photoshop,buat poster fanfic .__. Yang peliknya,lepas buat tu terus rasa tenang .__. Sebelum ni nak tenangkan diri tu,pergi dengar lagu Big Bang-Blue tapi sekarang ni lain pulak caranya .__. Haih,Manusia berubah :P Tapi kalau waktu sekolah tu,nak tenangkan diri memang dengar atau nyanyi lagu Big Bang-Blue tu.Ah,nyanyi tu setakat dalam hati la :P Tak ada maknanya nyanyi keluarkan suara -,- Nanti tak pasal-pasal hujan pulak :P Agaknya bagi korang mungkin perkara biasa buat poster fanfic ni semua untuk lepas kan perasaan tapi bagi Aina lain sebab.......Eh,tak,bagi Aina pun itu perkara biasa .__. Entah apa motif tah eden pergi cerita pasal benda ni -,-' Ah,mungkin masa hari Sabtu tu terlalu layan perasaan kut .__. Sebab tu la.......err,faham faham la ya ~.~ Eden malas nak explain :P

 Heh,okay la nak tengok WGM lepas tu buat homework,Chao~



Saturday, 16 June 2012

La Di Da Di Da~


Assalamualaikum.

Heh,tajuk entry ni tak ada kaitan dengan lagu Cross Gene tu ya~ :P Hahaha......mungkin kut  -,- Sesungguhnya eden ni tak tahu nak cakap apa sekarang ni -____- Tadi ada idea nak taip tapi lepas internet buat hal tadi,terus lupa...

Oh ya,dah dapat dah result Mid-year tu.Hah,tak payah cakap la,memang teruk result nya tapi alhamdullilah jugak la sebab tak ada yang gagal.Dapat 2A 4B 2C -,- Yang A tu BM dengan PI,yang C pulak SEJ dengan KHB dan yang B tu,selebihnya la :P Kali ni BI dapat B sebab BM dapat A...Kalau BI tu A,BM pulak yang B dan kalau BM tu A,BI pulak B -____- Haih,memang dari sekolah rendah lagi macam tu....tak pandai nak seimbang kan BM dengan BI :P Ni pun BM dapat A sebab sejak dua menjak ni banyak sangat baca novel melayu -,- Yang BI dah jarang...jarang tersangat la jarang kecuali kalau baca manga dengan fanfic tu,baru BI :P Tu pun baca kalau ada mood -,-

Ah,masa hari Jumaat balik sekolah semalam,Mira ada cakap yang Aina ni......menakutkan -,- lol,sebab apa? Sebabnya........ada la crush Aina yang sorang ni rupa macam iras-iras Myungsoo tu,dia balik jalan kaki lepas tu pulak dia guna jalan yang sama Aina nak balik rumah.Tapi selalunya dia akan guna jalan lain tapi entah kenapa tah dia nak guna jalan yang sama dengan Aina masa hari tu.Okay,straight to the point,budak tu dah nun jauh dah lepas masjid dah pun tapi yang eden ni baru dekat deretan kedai.Kira jauh la jugak jaraknya sampai nak nampak dia pun memang kecik je la :P Lepas tu terlepas la cakap kata "Ala,asal laju sangat dia jalan...Jauhnya la!" Yang Mira ni terus laju je la jawab "Ish,kau boleh nampak ke?? Gila la! Sampai macam tu sekali kau stalk dia?!" Heh,Mira Mira -,-' Kau pun tahu mata aku ni tajam bak helang nak cari tikus pada waktu malam :P lol,apa yang eden merapu ni -,-' Okay,lepas tu Aina jawab la "Aku ada letak detector dekat dia sebab tu la boleh tahu kedudukannya dekat mana :P" Hah! Nampak sangat tipunya -,- Sebenarnya tak letak pun :P Nak pandang dia pun takut-takut ni nak letak detector dekat dia memang ahdkndjf.... Berdasarkan situasi ni,nampak sangat stalker dia -,-' Eeeiii,seram woi -,-' Kalau Aina la jadi 'Myungsoo' tu,mungkin dah lari je dari stalker tu....Eh,kejap,bukan ke dia pun pernah buat macam tu jugak .__. Entah la mungkin perasaan je kut ._. Atau pun memang betul -,-'

Haih...setelah berusaha menyimpan rahsia tentang identiti crush tu daripada diketahui oleh orang lain lagi akhirnya terbongkar juga -,-' Ni semua Mira punya mulut la! Tengok,lagi sorang dah tahu...Hantu betul Mira ni -,-' Dah la sebut nama betul dia pulak tu! Haih....apa nak buat,dah terjadi.... Sekarang ni tinggal tunggu si 'Myungsoo' tu reject eden mentah-mentah je sebab.......tak mungkin dia nak balas balik perasaan ini.Wah,ayat~ Tapi mungkin betul kut .__. Mana la tahu dalam hati 'Myungsoo' tu dah ada orang lain ke....Hahaha,eden tak tahu ya~ Agak je sebab......dia macam nak mengelak je dari bertembung antara satu sama lain .__. Entah la,mungkin perasaan je kut atau pun memang betul :P Hahaha,ulang ayat yang sama macam tadi~

Hahaha,tak pernah-pernah nak cerita pasal crush dekat blog,tiba-tiba je cerita -,-' Hoh,biar la :P Aina ni pun manusia jugak :P Ada perasaan :P Hahaha,eden dah ngantuk -,- Chao~


Sunday, 10 June 2012

HAHAHA,Esok Sekolah -_____-

LOL,Grandpa Gyu! XD Such a meanie old man :P 


Assalamualaikum.

Haih,esok sekolah...Homework ni tak siap lagi sebenarnya :P Tak sentuh pun,satu jari pun tak sentuh.Nampak sangat memang cuti betul :P Dah nama pun cuti sekolah,apa sahaja yang berkaitan dengan sekolah tu dicutikan la maknanya kan? :P Hahaha,malam ni pukul 9 nanti eden buat :P Sekarang ni masih sempat lagi nak sapzzing,fangirling sebelum tepat-tepat pukul 9 malam nanti :P Ah,tu pun kalau perasan masa tu pukul 9,kalau tak....memang tak buat la homework nya :P Eh,tak akan buat esok dengan menggunakan kaedah 'copy paste' :P

Aaaaaah,Infinite 6th win dekat Inki~!!! ^O^ Uwaaaah!!! Chukahae again~!! Please stay humble,grateful and being yourself,Inpinitue oppars~! You know that Inspirits always love you and Inspirits know that Inpinitue oppars love Inspirits too~ So,chukahae again~!! Hahaha,sudden english :P Selagi dorang menang selagi tu akan bagi ucapan ~.~ Walaupun dengan menggunakan ayat yang sama :P

Okay la,nak sambung spazz :P Nanti pukul 9,time out!! Chao~

Gyaaah~ WGM ada balik~ Tapi.....malangnya sekolah dah start -_____-

Saturday, 9 June 2012

So...Today is Saturday,next is Sunday and then..

Cutie~ *O*

Assalamualaikum.

lol,panjang lebar tajuk entry -,- Okay,tak tahu nak letak tajuk apa :P Korang sambung la ayat tajuk tu :P Hahaha,senang je...budak 5 tahun pun boleh jawab :P

Tadi pergi tengok Madagascar 3.Tak tahu la kenapa tapi kan,Zebra tu macam Dongwoo la ._. Mungkin dorang tu random kut jadi tu yang nampak sama je ._. Hahaha,entah la :P Ah,lepas tu yang Zirafah tu....memang macam 'Zirafah' :P lol,Kwangsoo la.. -,- Memang padan la Zirafah tu dengan Kwangsoo dari segi personalitinya pun lebih kurang sama cuma yang lainnya....Zirafah tu bukan la pengkhianat :P Hahaha,Kwangsoo kan suka je berpaling tadah...eh,kejap...betul ke penggunaan 'berpaling tadah' tu ._. Hahaha,BM memang eden lemah :P

Oh ya,tadi dekat Aeon Bukit Raja tu ada jumpa satu kedai....kejap,bukan kedai tapi macam err...ala,yang macam stall la tapi stall tu tempat makan la tapi yang ni bukan tempat makan,faham tak? Ahahaha,tak rasa korang faham tapi...ah,senang kata macam booth! Hah,booth! Tapi dekat tengah-tengah dalam shopping complex tu.Haih,kan senang explain macam tu -,-' Apa-apa pun,dekat situ ada jual barang Kpop macam badge,phone strap benda semua tu la tapi bukan official la kut ._. Entah la tapi yang pasti eden beli la jugak~ Beli benda yang ber-Infinite :P Hahaha,memang lama jugak la dekat situ lepas tu ada seorang budak perempuan cina ni pun lama jugak dekat situ :P Mak dia dengan Mama pun ada dekat situ lepas tu diorang borak la macam Aina ni dengan anak dia tu lebih kurang sama spesies la,Kpopper lepas tu ada la bla bla bla tapi yang pasti pasal Aina dengan anak dia la :P Mak dia dengan Mama borak macam dah lama je kenal -,-'




 
They grown so fast T^T Aaaah,they look so naive and innocent when debut and now they look manly and mature ;__;
Ah,hari ni 2nd Anniversary Infinite kan? Waaaah!! Chukahae!! Aaaah,tak sangka dah 2 tahun ;__; Walaupun support dorang masa bulan Oktober 2010 tapi tetap tak menghalang diri ini untuk menjadi Inspirit yang sejati!! Wah,wah,wah ayat nya...macam dah lepas perang je :P Hahaha,apa-apa pun,ME WILL SUPPORT INFINITE TILL THE END~ INFINITExINSPIRIT FOREVER~ lol....Ah,Woohyun punya fancafe post tu kan...sedihnya T^T Terharu tahu tak ;__; Time baca tu dah la dengar lagu Huh Gak-The Person I Used To Love T^T Dah la lagu tu sedih gila ;__; Hahaha,memang dah emotional pagi-pagi lagi :P

Okay la,nak tengok Rangking King :P Chao~