Wednesday, 30 November 2011

FanFic Update!!

Assalamualaikum,Anneyonghaseyo!!






Chapter 5 dah siap! Click kat gambar kalau nak baca Chapter 5! Please read and comment!

Tuesday, 29 November 2011

Cube Ent. Daebak!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!

Siapa tengok MAMA tadi kat Live kat Youtube,put your hands up!Haha!Tapi yang pasti Aina tak tengok. Malas la,tapi tengok jugak update psl MAMA tu kat FB.Tapi tengok tu MAMA tu sikit-sikit je la sebab nak tengok Secret Garden#lagi sekali... Haha!Tak abis-abis ngan Secret Garden!Tapi masa tengok update kat FB tu,Aina terkejut kat satu status ni,Hyuna ngan Hyunseung kiss!OMG!Masa tengok perkataan kiss tu,Aaaahh!Nape tak Junhyung?!#JunAh couple! Tapi sebab tu promotion je kan?Kiss tu tak de makna kan?#pikir positif.. Haha! Ah,lari dah tajuk lak..Yes!Cube Ent. memang Daebak! Banyak award artis Cube dapat! Nak tau tak award apa? Award ni:

Best New Male Artist:HuhGak                                                        Best New Female Artist:Apink                   Best Dance Performance Group:B2ST!!           Best Dance Performance Solo:Hyuna

Walaupun HuhGak ngan Apink tu kat A Cube Ent. tapi tu sister company Cube kan? Haha! Camne pun,Chukahae,Cube!!Yup,yup!Haha! Ni kat MAMA tadi tapi dpt B2ST je la.. :P

Fiction orchestra-Trouble Maker. 


B2ST Best Dance Performance! Uwaah! Yoseob comel! 

Ni pon,sekarang Mak Aina tengah tengok MAMA..Adik Aina,bising je nampak Yoseob!Nampak Yoseob je'Eh!Yoseob!' jerit cam pompuan lak..Haha!FanBoy Yoseob! 

Monday, 28 November 2011

Revision..

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!


Eh?Aina nak revision apa nya ni?Nak ulangkaji untuk sekolah tahun depan ke?Haha! Tak de makna nya nak buat ulangkaji untuk tahun depan!Walaupon sebenarnya ada makna jugak#eh? Tapi,kalau nak ulangkaji pasal K-drama tu adalah!Haha!Ulangkaji citer apa? Citer bawah ni:



Tau tak citer apa?Citer Secret Garden!Dah 2 kali ulang!Rasa tak jemu lak!Haha!Dah boring cuti sekolah ni,pegi la tengok Secret Garden lagi! Tengok 2 kali pon tetap sweet!Kelakar pon ada jugak!Nak gelak kena tahan sebab nanti Mak Aina marah sebab Aina gelak kuat sangat.Nanti kene dengar ceramah,dah tak de mood nak tengok.Haha!Tapi tak de la selalu tahan gelak,kadang-kadang tu terlepas jugak sebab tak tahan! Naik gila tengok dorang punya kelakar tu! Suka masa part Joo Won cakap,

Kim~~suhanmoo keobugiwa durumi samcheongabja Dong Bang Sak Chichigapo Sarisarisaenta Woriwori Saepeurika Moodoosella gureumi heorikaein dambyeorak seosaengwonae goyangyi badookineun Doldolri.One day, Kim~~suhanmoo keobugiwa durumi samcheongabja Dong Bang Sak Chichigapo Sarisarisaenta Woriwori Saepeurika Moodoosella gureumi heorikaein dambyeorak seosaengwonae goyangyi badookineun Doldolri 

Haha!Kelakar lak bila dia cakap 'mentera' kat atas tu!Mentera ni Joo Won selalu cakap bila rindu Ra-Im!Sweet and Cute je Joo Won tu!  

Saturday, 26 November 2011

Breaking Dawn!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Hari ni,akhirnya dapat jugak tengok Twilight-Breaking Dawn!Setelah setahun tunggu,keluar jugak!Haha!Twilight yang ke...#1,2,3,4 Ah!Yang Ke-4!Yang ke-4 ni,banyak cut...Ye la,camne nye tak banyak cut.Sepatut nya Twilight yang ke-4 ni kan 18 kan?Banyak rumor je yang kata 18 tapi sebenarnya PG13.Tak kan la nak buat 18 sebab banyak nye budak yang tak cukup umur tengok cam Aina la!Haha! Rasa nya la kan,sepanjang 2 jam setengah ni,rasa macam Aina tak tengok full lak walaupun tak pergi tandas...sebab asyik tutup mata je.. Haha!Banyak cut pon ada jugak scene yang tak elok..Tapi tak lama la..Pastu ada scene yang ngeri!Eh,ada ke?Ada!Banyak darah!#la,dah citer Vampire. Memang la,citer Vampire memang la banyak darah tapi ada satu scene tu yang dia tunjuk kan semua tulang-tulang ngan darah Bella tu..Tu je yang ngeri tapi tak la sangat.Tapi yang tak best nya,ada ke part last sekali tu tergantung?!Bella bukak mata je,dah abis..Ceh,sama macam Harry Potter gak.. Ni yang tak best nak kena tunggu tahun depan!Tak pe,nanti beli buku!Haha!Tu pun kalau duit ada...Tapi rasa nya tak mungkin beli.. :P

Lepas tengok Twilight tu Mak Aina cakap,"Rasa macam Mama yang paling 'muda' je tengok citer ni."Haha! Tapi memang betul pun!Memang yang paling 'muda' la yang tengok citer tu!

Thursday, 24 November 2011

B2ST!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!


Tadi tengok Melon Music Awards Live kat Youtube!Tapi tak tengok full sebab tersekat-sekat...Tapi dapat la tengok jugak!Haha! Tak sangka B2ST menang 'Artist of the Year 2011'!Uwaah! Memang hebat betul la! So proud to be a B2UTY! B2ST dah besar la sekarang!Dah nampak dah matang!Haha,macam mak dorang pulak..Tapi memang dorang dah nampak matang!Sekarang dah nampak macam Men dah!Bukan Boys lagi!Haha!Sama je Men ngan Boys..#Ye Ke??




Intro Junhyung!Daebak! Rasa sedih pulak bila dengar 'On Rainy Days' sebab teringat kan B2ST masa promotion dulu.Cepat la B2ST buat comeback!



Fiction in Fiction~Haha!Yoseob and his mic trick!Fanchant nye kuat! K-B2UTY Jjangg!



B2ST winning speech!


Wednesday, 23 November 2011

Released!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!


  Wah!Dah keluar!Dah keluar!Keluar apa?Keluar MV Apink ngan Baby Soul la!Haha!Nak tengok tak? Tengok la kat bawah ni! 



Cute la MV nye! Tapi dance break dia tu cam sexy..Tak sesuai lak..Tapi,lagu nye best!Sweet lagu nye!



Baby Soul! Tau tak Baby Soul sape? Baby Soul ni artis baru.Dia satu company ngan Infinite!Ah!Pernah dengar lagu Crying tak?Yang ada Hoya ngan Dongwoo tu?Ha!Dia la suara perempuan tu!Baby Soul! Suara dia memang daebak!Merdu suara dia!


Ah! Hari ni hari jadi L.Joe!Wah!Jap,nak nyanyi sikit!Ehem...Saengil Chuka Hamnida,Happy Birthday to you, Saranghanun,L.Joe oppa!Happy Birthday to you! Haha!Selamba je nak merojakkan!Tau,merdu kan!#ceh,sumbang ada la.. Haha!Apa-apa pun,Hope you had a wonderful birthday,L.Joe!Angel will always support you!

Monday, 21 November 2011

FanFic Update!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello


Click for larger image.

Chapter 4 update!Click here!Ah!Cover Fanfic baru!Haha!Buruk jugak kan? Tapi Aina rasa lagi elok kot yang ni dari yang dulu punya..Ah!Credit untuk kakak Hazirah sebab share kan tutorial nak buat Fanfic cover! Dia buat cover Fanfic cantik!

Sorry!

Asslamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!


First sekali,Aina nak minta maaf.Maaf sebab apa?Sebab private kan blog lama sangat!Tak perasan pon yang Aina private kan blog!Camne lak tak perasan?Haha!Ntah...Aina pon tak tau..Ni pon baru je tau ni!Tadi pon kawan Aina yang cakap naper tak boleh bukak blog?pastu dia cakap,ko private kan ke? Pastu Aina pon pergi check setting,rupa nya memang Aina ter-private kan blog! Camne la tak perasan..Mesti korang marah,asal tak boleh bukak blog Aina kan?#ye ke? Haha! 


P.s:Sorry again *bows 90 degree* 

Sunday, 20 November 2011

Really?!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!




Aaaaah!Hari ni asyik nak bersin je! Dah 3 hari camni!Pening kepala!Otak asyik bergegar je!Kalau boleh,hidung ni nak cabut je!Mula-mula ingat resdung ke tapi kalau 3 hari camni,sah bukan! Tadi pergi rumah atuk Aina pun, muka nye sengkong#betul ke ni? Mak Aina pon baru perasan mukanye sengkong je...Bila Kak Sha ngan Mak Usu Aina sampai,pon tanya gak..Kalau camni,baik pergi buat announcement!Tapi,betul ke nampak sangat muka sengkong ni? Aina tengok biasa je..#camne nak perasan.. Kak Sha pon suruh Aina makan clarinase yang mengantuk..Tau tak Clarinase?macam lebih kurang ubat pil untuk selesema atau resdung la tapi Aina biasa ambil yang 24hr punya..sebab 24hr tak mengantuk,pastu rasa macam gula-gula!Tapi kalau yang mengantuk,pahit!Tu yang selalu amik 24hr tu!Sebab rasa manis!Haha! Kalau Aina batuk pon,doktor kasi ubat yang rasa cam madu! Padahal tu untuk budak-budak je!Haha!Harap-harap la tak demam..Sebab biasa kalau camni,tanda nak demam la tu! Tak suka!sebab kalau demam,gerenti semput pun datang balik!Dah kene pergi amik gas!Pastu tak boleh bukak laptop!Tak suka! Tapi kalau dah kene tu,terpaksa la terima..Dugaan kan? Betul tak?? Haha!Tapi jangan la kene..

Saturday, 19 November 2011

Love Doctor?!

Asslamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Tajuk hari ni...Ntah la! Main letak je!Haha! Tak de la...Hari ni,Aina rasa cam Love Doctor la!Tau,perasan..Ramai pulak nak mengadu pasal benda 'Love' ni kat FB tadi...Padahal,Aina ni pon mana pernah couple atau ada rasa cinta ni!#ye la tu... Haha!Betul la! Kalau cinta monyet tu ada la!tapi lepas setahun tu,hilang jugak rasa suka tu.. Tu nama nya cinta sebab muka je! Haha! Aina mana la pernah nak suka atau cinta kat seseorang ni dengan betul-betul#eh,betul ke ayat ni? Kalau minat tu ada la! Tapi macam biasa,sekejap je.. Tak pernah tau makna Love yang sebenar!Haha! Lagi pon,memang tak nak tau..sebab Aina kecik lagi!#ye la tu.. Haha!Tau pon camtu-camtu je sebab baca komik!Haha!

Tau,post pelik..Saja je bagi blog tak berhabuk.. :P

Friday, 18 November 2011

What?!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Abis la...Makan lagi!Hari ni,kerja nya menguyah je! Dah abis makan,lepas 30 minit ke,mesti rasa nak makan lagi!Gemuk la camni! Tadi pon ayah Aina pergi order Pizza..Pizza Dominos je sebab boleh deliver sampai kat rumah! Tapi ayah Aina pergi order lima lak tu! What the?! Memang sah la gemuk!Haha!Pizza sampai terus letak kat depan TV sambil tengok Anugerah Juara Lagu...Haha! Mak Aina nak tengok Hafiz je..Tapi okay la jugak..Makan lewat malam sekali sekala.. Lewat malam?! Pukul 9.30 tadi makan kata lewat malam?! Lewat la tu! Mana boleh makan lepas pukul 7!Ceh,padahal selalu je buat.. Haha! Nak diet tapi malas..Biar la selagi tak gemuk sangat..

Mesti korang pening baca post Aina kan?Ayat nye pelik..Haha!

Result!

Asslamualaikum,Annyeonghaseyo!!



Hari ni pegi amik result kat sekolah ngan RM 100!Tapi,teruk lak result nye..Dapat no.8..tu baru nombor! Belom lagi gred nye!Haha!Yang pasti teruk!Tapi tak de la yang gagal..Cuma A,B,C je..haha!1A,4B,3C! Wah!Bukan main teruk lagi tu!A satu je?! Haha! Tu la yang dapat ceramah free ngan Mak tu!Haha!Hari ni pon jumpa gak ngan kawan-kawan Aina kat sekolah..Dah 2 minggu tak sekolah,hari ni baru jumpa!Baru 2 minggu kot! Bukan nya bertahun-tahun!Tapi rindu la jugak! Nak gossip la,gelak la,nak share secret la..Aik,hujung tahun pon ada secret lagi?!Haha! Kalau Aina ada lagi ngan Gumi-chi!#korang pon mesti ada jugak,kan? Secret yang paling misteri bagi Aina ngan Gumi-chi! Aina pon tak tau kenapa misteri,tapi yang pasti memang misteri!#ayat apa ni? Secret apa? Korang tak yah tau.. :P Tak penting! Haha! 

Thursday, 17 November 2011

FanFic Update!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Chapter 3 is here!Just click here. Please read and comment! 

Wednesday, 16 November 2011

Lonely....

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Haha!Malam ni Aina memang lonely pon..Sebab sorang je pompuan!Dah adik-beradik semua laki,mmg patot la sorang je pompuan!Haha!Tadi pon Aina gaduh ngan adik Aina..Tak pasal-pasal gaduh..Dah la benda kecik je pon nak gadoh!Biasa la,kalau satu hari tak gaduh ngan Adik,tak sah!Haha!Hari ni pon mak Aina pergi dinner ngan kawan-kawan kat KL.Kawan-kawan sekolah,jadi kitaorang tak boleh ikut#walaupon nak ikut jugak sebebnarnya.. Haha! Makan malam pon makan Mc Donald je..Tapi masa makan tu,awkward atmosphere!Haha!Sebab gaduh ngan Adik..Yang pasti korang tak yah tau la sebab apa Aina gaduh ngan Adik Aina..Kalau bagi tau,mesti korang gelak!Sebab gaduh ngan benda yang tak masuk akal!Dah abis makan tu,balik la rumah.Pastu mak Aina call,dia balik pukul 12,makna nya kejap lagi la..Dah-dah tu,Adik Aina panggil suruh teman kan kat luar..Bukan luar rumah tapi kat ruang tamu sebenarnya..sebab Adik Aina selalu tidur kat ruang tamu sebab dia tak de bilik..Haha!Dia ada bilik cuma dia lagi suka tidur kat ruang tamu!Adik Aina ni pengecut sebenar nya..Mula-mula,Aina ingat tak nak la teman kan sebab gaduh tadi kan..Tapi disebabkan Aina ni kakak yang baik#ye la tu.. Jadi,Aina teman kan la dia..Haha!Ni sekarang ni,tengah teman kan la ni!Tapi bawak laptop sekali!Haha,dia dah tidur dah,tapi malas nak pindah masuk bilik balik..Tunggu je la sampai Mak balik.. :P

Kanon!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!



Akhir nye,abis jugak tengok Kanon! Haha! 3 hari 2 malam tak tidur tengok citer ni!  Haha, tak de la..Tipu je.. Tak kan la tak tidur langsung..Haha! Tapi citer ni citer sedih la#citer sedih lagi.. Setiap episode tu mesti ada part yang sedih! Tapi Aina tak la nangis semua episode..Cuma ada beberapa je la..Kalau nangis dlm semua episode,kering la mata.Aina baca komen kat Youtube tu,ramai yang kata citer ni mcm Clannad.Pastu dorang tengok Clannad dulu baru Kanon.Haha,Aina terbalik,tengok Kanon dulu baru Clannad!Dorang cakap citer Clannad tu pon sedih gak.Abis la kering mata!Dah la lagi banyak episode dari Kanon!Sebab tu la,nak tengok Uta No Prince Sama dulu!Sebab episode nye sikit pastu bukan citer sedih!Haha! Nak tengok la lepas ni!

Monday, 14 November 2011

Girls Night!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!

Haha! Sekarang kat rumah tengah Girls Night! Tapi boring..bukan party pon..Cuma yang kat rumah sekarang ni semua perempuan! Tapi perempuan nye dua orang je,mak Aina ngan Aina..Ayah pergi kerje.. Abang ngan Adik pergi keluar#bukan nak ajak orang!Boring nye! Abang ngan Adik pergi keluar ngan lelaki..Biasa la lepak..Adik yang tak cukup umur pon nak ikut gak! Dah la baru 11 tahun! Mesti ada yang rasa kalau 11 tahun ni dah besar,tapi bagi Aina tak jugak..Adik mcm baby lagi! Dah besar-besar pon tak reti nak buat semua sendiri! Baju orang kene ambik kan,dia nak makan pon orang kene ambik kan! Macam tak de tangan je! Tapi tak pe..sabar je la..sebab mmg patot pon..Ye la,dah dia yang paling kecik ngan paling manja ngan paling menyakit kan hati! Haha,biasa la kalau ada Adik mesti la sakit hati.. Tak tau la camne bila 12 tahun nanti..Dah la UPSR lak tu! Haish,risau-risau#tak pon.. :P Haha!

Sunday, 13 November 2011

Greyson Chance,Since when?

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello!
Cute >.<



Haha,sejak bila la Aina ni minat budak kat atas ni,Greyson Chance ni? Haha,sebab AIM18 semalam! Dia perform ngan Najwa Latif,OMG!Speechless abis! Masa dia perform papparazzi ngan Najwa Latif tu, Aina rasa jumpy sebab dia main piano tu mmg hebat!Haha,faham tak,jumpy?Jumpy tu mcm terlompat-lompat la.. Lompat cam katak! Haha! Tak de la lompat cam katak cuma hati je lompat.. :P Dah lepas tu lak bukak FB,ramai lak org ckp psl dia masa kat AIM18 tu..Buka blogger pon sama,ramai yang post pasal dia..Haha,JB nye mane?Dah hilang dah?Haha!#jangan marah fan JB.. Tapi Aina tak sangka lak umur nye 14! Muda nye! Tua setahun je?! Haha,tak pe..Aina tetap dongsaeng gak.. :P Haha,bila dah tau pasal dia,mula la start operasi stalker ni! Stalker sape?Stalker Greyson Chance la! Bukak web sana,bukak web sini...Tengok video sana,tengok video sini..Semua nye Aina pegi stalk!Haha,tak de kejadah.. Dah hari boring,pergi la stalker! Haha! Tapi memang dia lain dari JB la.. Suara dia lagi mature pastu pandai main Piano! Hebat betul la!Ah,tapi jangan risau,Kpop ngan Infinite ngan Myungsoo tetap ada kat dalam hati Aina! Haha!

P.S: JB's fan,Don't be mad :) It just a joke.If it really offend you,then I'm sorry.

Saturday, 12 November 2011

FanFic Update!!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo and Hello! #triple greetings..



Fanfic 'On Rainy Days' chapter 2! Please read and comment! Click here. and sorry for the late updates..

TinTin!

Asslamualaikum,Annyeonghaseyo!




Hari ni,Aina pegi tengok movie ngan Family!Citer TinTin!Haha!Tapi citer tu memang best la..Mula-mula ingat nak tidur sekejap tapi last-last tak dapat sebab citer nye mcm banyak sangat adventure!Dah nama citer nye pon 'The Adventure of TinTin' gerenti la banyak adventure! Haha! Tapi Aina rasa la kan ada part 2 jugak citer ni..Sebab last sekali...Ah,tak pe la..Tak nak bagi spoiler.. :P Haha!


Hari ni dapat jugak bodek ayah suruh beli baju! Haha!

Friday, 11 November 2011

5 centimeters per second

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!



Hari ni memang boring gila!Dah boring tu Aina pon sebenarnya tak tau nak buat apa..Pastu bila pikir balik, Aina ada cakap masa cuti sekolah nak mengila ngan Anime..Nak tengok anime banyak!Kalau nak tengok K-drama pon tak tau nak tengok citer apa..Variety show pon x tau nak tengok apa..Last-last,anime la jugak..Hari ni tengok citer anime'5 Centimeters per second'! Cerita ni sesuai bagi orang yang suka citer sad love story..Cerita ni memang sedih la!Air mata keluar sampai banjir bilik!Penuh ngan tisu!Haha!Tapi mula-mula tengok anime tak berapa faham sangat..Last-last baca manga je la..Baca manga tu la baru paham! Sebab tu la air mata mengalir cam air terjun! 100% sedih! Tak tau la kalau orang lain baca tak nangis.. tapi Aina nangis!Haha!Ntah-ntah Aina ni emo sangat kot...Haha!Ntah la.. :P

11.11.11...Thought it would be a good day but turns out to be a bad day...

Thursday, 10 November 2011

Today....

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!






Tadi Aina pegi sekolah!#batak.. Haha!Nak hantar buku teks je..Lagi pon hari ni je sekolah..Tadi pon dpt la jugak jumpa kawan tapi sekejap je lps tu balik...sebab cikgu halau..Haha!Ah,semalam Aina ada tengok markah kat SAPS...yg Periksaan Akhir Tahun punya..Tak yah cakap la sebab teruk gila!Semua turun!Pelajaran yang selalu markah nye selalu tinggi,turun...Markah yang selalu nye rendah,naik.Pelik tapi elok la.Asal kan jangan ada gagal sudah!Haha!Tak nak turun kelas!Nak jugak stay kat kelas yg sama!Sebab kelas yg sekarang ni bising,meriah,gila-gila..senang kata macam Zoo!Haha!Kelas yang Ketiga tu!Kelas yang bawah pon x de la nak bising sangat...Haha!Kejap lagi nak out.. Bye!


Elektrik baru je ada..tadi tak de..

Tuesday, 8 November 2011

Fanfic-On Rainy Days

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!



Aina ada buat fanfic!!First time buat fanfic ni!Selam ni teringin nak buat tapi cuma tak ada masa je. Sebab kan cuti sekolah dah start,Aina buat la fanfic!Tajuknya 'On Rainy Days'.Tak tau kenapa pakai tajuk tu..Ah,Tapi fanfic ni dalam bahasa English.Aina tak berapa pandai nak buat dalam bahasa melayu.. :P Haha,apa-apa pon,Sila la baca ye!Kalau boleh comment sekali!Baru ada semangat nak buat chapter baru!Haha! Ah,kalau nak tau character ngan sinopsis nye, tekan sini. Chapter 1 pon dah buat jugak!Tekan sini.

Mengigil tangan nak tulis post ni..Takut orang tak baca.Haha!Baca tau!

HuhGak ' I've told you I wanna die'

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!



Yes!Dah keluar dah MV HuhGak ni! Dapat pun tengok sambungan MV 'Hello'! Serious,memang sedih gila tengok MV ni!Mcm citer drama tapi 8 minit je!Hebat betul!Junhyung kene tikam T_T  Kang Sora nangis T_T Lelaki yang dalam Heartstrings(lupa nama) tu pon mati T_T Memang dramatic,epic habis la MV ni! Lain dari yang lain!

Monday, 7 November 2011

HuhGak 2nd MV teaser! + Infinite BTD Japan preview!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!




Uwaah!Sambungan Hello!Ah,cepat la released full MV!Tengok teaser ni,rasa sedih lak.Kang Sora nangis,Aina pon nangis!Sedih!




Ah!Infinite Japanese BTD!Cepat la 19Nov!!Ni kalau album ni ada kat Malaysia,sanggup je beli..Tu pon kalau ada duit.. :P Haha!

Operation:Cleaning Room!



Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


  Hari ni,pagi-pagi lagi pukul 8 pagi kemas bilik!!Sebab nya bangun pagi tadi ada lipas kat dlm bilik..Haha!Mesti korang rasa bilik Aina ni penuh ngan sampah!Sebenarnya tak ada la sampah pun..Cuma bersepah je..Tapi tak de sampah :P Aina bangun je nampak lipas atas katil! Camne tu?! Ada atas katil!! Lipas nye boleh lagi naik! Lepas bukak selimut je,nampak lipas bergerak!Ingat kan benda lain..Ye la,baru bangun..mesti la mamai lagi.. Tapi bila tengok lipas tu gerak lagi,Aina terus jerit!Masa tu memang dah terjaga 100%! Ayah Aina terus masuk bilik nak tangkap lipas tu!Ah,masa tu Aina berdiri kat atas kerusi sebab...bukan takut sebab lipas tu laju sangat!#ye la tu.. Apa-apa pun,sekarang ni bilik dah kemas dah!Dah bersih dah!Haha,apa la...

Sunday, 6 November 2011

Exposed!

Aww,Myungsoo protect the boy from the candy!Its so sweet!and cute too ^_^
Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


Tadi,mak Aina ngan ayah Aina tengok blog Aina.Selama ni,mak ngan ayah Aina tak tau pon yang Aina ni ada blog.Buat apa nak kecoh-kecoh ada blog jadi tak bagi tau la.Tadi bila mak Aina tengok blog Aina,dia tak kata apa-apa la selain main ngan header blog Aina.Ye la,kan hover tu.Bila ayah Aina tengok Aina punya blog,  ayah Aina tunjuk kat header blog Aina pastu dia kata,
Ni Aznil ke?
Aina gelak!Camne muka handsome dan cute tu Aznil?!Tu Myungsoo la!Ayah Aina kata muka sama...Tapi mana ada sama!Mak Aina pon gelak jugak!Mak Aina tau tu Myungsoo..sebab mak Aina pon minat Infinite jugak... :P 

A lot of things happen...



Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


Hari ni,Aina pergi tengok lembu kene sembelih kat kampung!Satu family pergi!Aina duduk kat tengah-tengah padang tu ngan mak,mak usu ngan Kak Sha.Padang tu kecik je sebenarnya.Pastu kat keliling semua lembu!Ada enam ekor kalau tak silap.Ada satu ekor lembu tu memang ganas gila!Sampai kan benda yang ikat lembu tu tercabut!Benda tu buat dari besi,gerenti la berat.Lembu tu dia yang last sekali mati padahal dia yang potong urat dulu.Masa tu Aina memang takut gila kot-kot la kene tendang ngan lembu tu!Nak keluar dari situ kang lagi berlecak lak kasut...Tu yang duduk kat tengah je! Tapi memang takut gila la!Abang Aina pergi tolong jugak nak sembelih lembu tu.Masa nak sembelih tu tiba-tiba lembu nya nak buat 'hajat' lak!Habis Abang Aina baju nya kotor!Ada bau lagi!Ni pon Aina first time tengok lembu kene sembelih kat depan mata!Selama ni tengok pon jauh-jauh pastu ramai orang berkelompok jadi tak berapa nampak ngan jelas la..Kadang-kadang tu pon sebab malas jugak.. :P

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!


    Aina nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha! Sekarang ni family Aina semua tengah sibuk.Aina pon sibuk jugak..sibuk depan laptop..Haha,gurau je la..Kejap lagi ni kene la tolong mak jugak.. Ye la,dah sorang je anak perempuan,kene la tolong.. :P Haha,lepas solat raya terus pegi balik kampung! Kampung tak jauh pun,kat Subang je.. Okay la,nak off..Nak siap-siap.. Bye!

Friday, 4 November 2011

Change Blog Design!

Assalamualaikum,Annyeonghaseyo!!Yes!Akhirnya!Tukar la jugak blog design Aina!Dah 3 bulan tak tukar!rasa nya la..Aina pilih Purple ngan Pink!Tapi memang nampak banyak Purple la..Ah!Pastu Aina pakai Denim template!Selama ni kan pakai design sebab tak berapa pandai main code :P Ni pon sebab hari ni rasa boring..asyik duduk rumah je..Abis sekolah la kata kan..Nak la jugak try pakai denim template ni!Tapi memang Aina edit lama gila!Dari pukul 4 sampai sekarang!Mana la tak nya..Buat sekejap,berhenti..Ye la,nak makan nak tengok TV la,nak solat la sebab tu lama!Tapi rasanya kalau orang dah pro mesti amik masa 1 jam je kan!Haha!Ah!Pastu Aina nak minta maaf sebab private kan blog lama sangat..Sebab meng-edit lambat.. :P Haha!Rasanya la kan,mana lagi cantik?Yang dulu punya ke,yang baru ni??Bagi Aina..Haha,ntah..dua-dua macam same je..

Freedom!!!

Assalamalaikum,Annyeonghaseyo!! Yes!Finally!At last!!Exam dah abis!! Yeah!! Tak de la nak perah otak lagi!! Boleh online selalu dah!!Tapi tak de la selalu...Ah! Ari ni pon last day sekolah juga...Asal lak nak cuti sekolah awal-awal ni?! Tak best la..Tau memang ramai yang suka cuti sekolah tapi kalau duduk rumah aje boring jugak..Asal la tak minggu depan je??Hari ni last exam,hari ni jugak la nak last day sekolah.. Rasa mcm sekejap je..Haha,tau korang mesti rasa Aina pelik sebab tak suka cuti sekolah,kan? Haha,tapi memang dah kenyataan pon..Kat sekolah memang Aina pelik la!Sampai kawan Aina pon cakap tak pernah jumpa orang mcm Aina!Haha!Rasa special lak!#perasaan.. Okay la,nak tidur.Tak perasan lak dah pukul 12 lebih! Bye!!